Sport

2011.02.23. 17:32

LMP: Figyelni kellene az egyensúlyra

Címkék#LMP

Veszprém - A veszprémi Lehet Más a Politika nem ért egyet a szabadidő- és diáksport támogatás csökkentésével. Szerintük hasznos és megtérülő befektetés a sport.

Szausev Xénia

Gerstmár Ferenc  LMP-s önkormányzati képviselő, valamint Hites Viktor aktivista és tájfutóedző az idei költségvetést és a sportra szánt keretet sajtótájékoztatón bírálta. A verseny és élsport a tavalyihoz képest 35 millió forinttal több támogatást kap a költségvetésből, miközben a szabadidő- és diáksport támogatása csökken. Örömmel üdvözölték az LMP-sek, hogy az előző évekhez képest többet kíván erre a területre fordítani a megyeszékhely, de Gerstmár Ferenc szerint aránytalan a pénz elosztása.

- Jobban tenné a város, ha nem vonna el forrást a lakosság egészsége és jó közérzete számára fontos szabadidő- és diáksporttól, amely amúgy is komoly anyagi nehézséggel küzd. A versenysport esetében a sportágak finanszírozása közötti egyensúlyra figyelni kellene, és az utánpótlásnevelés sem elhanyagolgató - fogalmazott Gerstmár Ferenc, majd megjegyezte: "idén hetvennyolcszor több pénzt szán a versenysportra az önkormányzat", melyet aránytalannak tartanak.

Hites Viktor LMP-s aktivista szerint nyitott kapus sportolási lehetőségre és a diáksport kezdeményezésére van szükség. - Azt szeretnénk, ha a városvezetés többet tenne a rendszeres sportolás, az egészséges életmód feltételrendszerének erősítése érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!