Sport

2011.05.19. 17:20

Maradhat a csapat

Veszprém - Elfogadta az extraligában hatodik helyezett Veszprémi Röplabda Club fellebbezését a Magyar Röplabda Szövetség elnöksége, így az egyesület továbbra is az élvonalban versenyezhet tovább.

B. Virág Rita

 
Ugyan még a hivatalos értesítést nem kapta meg a klub, de a szerdán későn este véget ért elnökségi ülésről kiszivárgott, hogy a Magyar Röplabda Szövetség azt szeretné, ha a VRC jövőre is az extraligát erősítené. (Mint ismert, az egyesület azért került kényes helyzetbe, mert utánpótláscsapatai nem utaztak el a különböző korosztályos döntőkre, emiatt első fokon az NB II-be száműzték a VRC-t.)
Jánosik Gergely, a VRC elnöke elmondta, nagyon örülnek a döntésnek, amiről Földvári Péter, az MRSZ főtitkára személyesen értesítette.

- Az elnökség felülbírálta a versenybizottság döntését. Precedensértékű az ügy.

- Már korábban is elmondtam, a kialakult helyzetért természetesen mi is hibásak vagyunk. Elismertük a hibáinkat, de nagyon bíztunk benne, belátják, szükség van ránk az extraligában. A pénzbüntetést, aminek összegéről azért nem tudok nyilatkozni, mert még mi sem tudjuk, mekkora, június 1-jéig megfizetjük.

- A nyár kevés arra, hogy újjászervezzék az utánpótlást. Hogy oldják meg a helyzetet?

- Nem titok, tárgyalunk egy szervezettel, amely remélhetőleg kisegíti a munkánkat a következő egy-két esztendőben addig, amíg beindul újra az utánpótlás-nevelés.

 

 

- Ez mekkora pluszköltségbe kerül majd?

- A külsős szervezettel egyelőre most egyeztetjük a jövő évi versenynaptárt. Természetesen az utaztatást és minden egyéb felmerülő költséget mi álljuk majd, ahogy az az utánpótláscsapatok esetében lenni szokott. Előzetes számításaink szerint ez nem kerül majd sokkal többe, mint máskor.

- Azt lehet tudni, pontosan milyen külsős szervezetről van szó?

- Erről a tárgyalások lezárultáig nem szeretnék nyilatkozni.

- Annyit elárulna, hogy milyen székhelyű szervezetről beszélünk? Veszprém megyeiről?

- Egyelőre kérjük a támogatóink és az olvasók türelmét. Ígérem, minden időben kiderül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!