Sport

2011.10.07. 08:59

Nehéz kilencven perc vár a másodosztályú megyei csapatokra

Ajka, Veszprém - Az NB II-es labdarúgó-bajnokságban mindkét Veszprém megyei alakulatra borzasztó nehéz kilencven perc vár a hétvégén.

Novothny Ottó

Az FC Ajka a bajaiakat fogadja. A táblázat alapján nagyjából két azonos képességű együttes lép majd pályára, hiszen a rivális a hatodik a sorban 12 ponttal, míg Artner Tamás együttese a negyedik, és ehhez 13 pontot kellett összegyűjtenie.

Érdekesség egyébként, hogy az Ajkának a legjobb a gólkülönbsége a mezőnyben (plusz hét) és a legkevesebb (hat) találatot kapták eddig.
 
- Az összkép alapján nem érdemeltünk vereséget, így jött ki a lépés - értékelte Artner edző a Tatabánya elleni múlt heti vereséget. - Most újabb rangadó vár ránk. Hozzáteszem, azért is biztató a sok megszerzett pontunk, mert eddig az erős klubokkal, vagyis az élcsapatokkal játszottunk.

- A Baja elleni csata háromesélyesnek tűnik.
 
- Ebben egyetértünk. Mellettünk szólhat az, hogy a Veszprém elleni második félidőt leszámítva eddig jól játszottunk. A csapat együtt van, és nincs sérültünk, eltiltottunk sem.

- Bejött a jóslata, nagyon együtt van a mezőny.
 
- Két klub kilóg az alján a sorból, de a többieknél bármi megtörténhet. Nincs könnyű mérkőzés, és ez különösen igaz a szombatira: a Baja gyors támadói és erős szélsőjátéka veszélyes lehet. Bízom benne, hogy mindezek ellenére felülkerekedünk ellenfelünkön.

A Veszprém FC az ETO II elleni magabiztos győzelem után (4:0) a mezőny közepét foglalta el, jelenleg a kilencedik helyen áll 10 ponttal.
 
- Örülök, hogy ilyen könnyedén nyertünk, ráadásul jó érzéssel tölt el, hogy a fiatalok - Kádár, Lang, Novothny, Ihász és Burcsik - ilyen derekasan megállták a helyüket. Úgy vélem, ha továbbra is alázattal viseltetnek a sportág iránt, akkor a tehetségükből még sokat profitál majd a veszprémi foci - összegzett Vágó Attila, a Veszprém FC szakvezetője.

- Vasárnap a listavezető MTK otthonában teher nélkül focizhatnak.
 
- Tavasszal első idegenbeli győzelmünket az akkori listavezető Videoton II-nél szereztük meg. Ez is bizonyítja, önfeledt játékkal bárhol képesek vagyunk a pontszerzésre. A srácok most is megfelelő önbizalommal várják az összecsapást. Természetesen tudjuk, hol a helyünk, de nem félünk. Pontért utazunk a fővárosba.

- A győztes csapat változatlan marad?
 
- Kénytelen vagyok változtatni, ugyanis Burcsik kisebb sérüléssel bajlódik és felesleges kockáztatnia. Varga és Garai is maródi, rajtuk kívül viszont mindenki bevethető.

- Hétközi hír: a kupában a Haladás lesz az ellenfelük.
 
- Örülök, hogy NB I-es riválist kaptunk, ugyanis szerintem egy mérkőzésen bármi megtörténhet. Hazai pályán pedig továbbjutást remélek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!