Sport

2012.05.24. 04:22

A legsportosabb település cím volt a cél

Megyei körkép- Idén is megrendezték a Kihívás napja elnevezésű nagyszabású eseményt, amelyen hat Veszprém megyei település vett részt. A programok szerdán késő estig zajlottak.

Horváth Gábor

A harminc esztendeje Kanadából indult rendezvény lényege az, hogy települési keretek között minél több embert rábírjon egy kis testmozgásra, s így népszerűsítse az egészséges életmódot.

A hagyományos esemény egyben verseny is, amely a Magyarország legsportosabb települése címért zajlik.

A benevezett városok és falvak hét, népességszám szerint meghatározott kategóriában "mérik össze tudásukat". Csoportonként azon település tekinthető győztesnek, ahol a tizenöt perces regisztrált sportolások aránya a lakosság lélekszámához képest a legmagasabb. A szervezők kategóriánként díjazzák a legjobbakat.

A programok a legtöbb helyszínen szerda reggeltől egészen késő estig zajlottak. Megyénkből három kategóriában összesen hat település, Küngös, Alsóörs, Felsőörs, Öskü, Szentgál, valamint Balatonalmádi vett részt az idei rendezvényen, amelynek keretében ezúttal is rengetegen sportoltak. Eredményeiket hamarosan közöljük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!