Sport

2012.05.24. 06:39

Biciklik a veszprémi várban

Veszprém - Jövő hét végén ismét a megyeszékhely ad otthont a mountain bike sportág hazai és külföldi kiválóságainak hazánk egyetlen városban (is) zajló olimpiai krosszversenyén.

Szabó Zsuzsanna

Június 2-án és 3-án Veszprémben rendezik a McDonald's BringaMánia magyar nagydíját, az olimpia előtti utolsó jelentős hazai versenyt. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárában is szereplő megmérettetésre számos országból, többek között Lengyelországból, Ausztriából, Szlovákiából és Németországból is érkeztek nevezések, így az értékes világranglistapontok megszerzése mellett az olimpiára való felkészülésre is kiváló alkalom nyílik majd a résztvevőknek.

A férfiak mezőnyében igazán izgalmas párharcra számíthatunk a tavalyi győztes lengyel Piotr Brzozka és a múlt évi második helyezett, olimpiai reménységünk, Parti András között.

A női vonalon is alkalmunk nyílik majd a szurkolásra, hiszen rajthoz áll a német csapatban versenyző Benkó Barbara, aki tavaly több hétig vezette az olimpiai krossz szakág világkupa-sorozatát.

A rendezvény első napján edzések és pályabejárás lesz, az igazi izgalmak azonban a vasárnapi versenynapon várhatóak. A profik futama vasárnap délután három órakor kezdődik, a versenyzők az Óváros térről indulnak.

A veszprémi kerékpárverseny egyedisége, hogy a pálya nyomvonala a klasszikus erdei terepszakaszok mellett részben a városon halad végig. Leglátványosabb szakasza a várlépcsőn és a Séd patakon áthaladó része.

Az elit kategória futama előtt az amatőrök számára is lesznek programok. Kilenc órától rendezik meg a veszprémi iskolások versenyét a Jutasi úti Sportcentrumban, majd délután fél kettőtől - szintén az Óváros térről - rajtolnak a juniorok, az amatőrök és a master kategória kerékpárosai. Az eredményhirdetés ugyanitt délután három órakor lesz.

 

Két alkalommal lesz majd korlátozás

A különleges kerékpáros megmérettetés természetesen az autósok részéről némi odafigyelést és megértést igényel. A rendezvény ideje alatt két alkalommal kell forgalomkorlátozásra számítani.

A pálya előkészítéséhez és a pályabejárás idejére szombaton (június 2-án) 15 és 19 óra között lesz útlezárás. A vasárnapi versenynapon pedig 13 és 17 óra között a Vár utca, a várlépcső, Patak tér, Margit tér, Tobak utca, Úrkút utca, Úrkút sétány vége, Fenyves utca, Buhim utca kerül lezárásra. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!