Sport

2012.05.09. 06:15

Jó tanuló, jó sportoló

Veszprém - Második alkalommal vehette át a Magyar Köztársaság Jó tanulója-jó sportolója díjat Horváth Marcell tájfutó.

Horváth Gábor

A veszprémi Táncsics Mihály szakközépiskola végzős tanulója - aki 2010-ben már megkapta egyszer a rangos díjat - az idei kitüntetettek közül a második legmagasabb pontszámot érte el.

Horváth Marcell az előző tanévet 4.8 átlaggal zárta építész szakon, országos tájfutó diákolimpiát nyert, a Csehországban rendezett ifjúsági Európa-bajnokságon pedig sprint számban bronzérmet szerzett.

Utóbbi teljesítményével a magyar válogatott legjobb eredményét érte el, amiért a Magyar Tájfutó Szövetség 2011 legjobb utánpótláskorú versenyzőjének választotta.

A válogatottban idén is számítottak volna a kitűnő versenyzőre, ám az érettségi évében Marcellnál kicsit háttérbe szorul a futás, viszont másik sportágában, a tájkerékpározásban többször is rajthoz áll majd.

A Veszprémi Nelson Kerékpáros Egyesület színeiben idén részt vesz magyar, illetve szlovák kupafutamokon, majd elkezdi a felkészülést az augusztusi junior világbajnokságra, amelyet hazánk rendez Veszprém megyében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!