Sport

2012.06.01. 07:12

Arany és bronz vívásban

Tapolca - Két érmet hozott haza a pozsonyi U-23-as Európa-bajnokságról Hanczvikkel Márk, a tapolcai Sz-L Bau Balaton Vívóklub válogatott párbajtőrözője.

Horváth Gábor

- Hiányérzetem van a szezonommal kapcsolatban, ezért a szokásosnál is nagyobb elszántsággal készültem az idény utolsó versenyére. A maximumra törekedtem, próbáltam összeszedni minden tudásom és figyelmem - kezdte beszámolóját a tapolcai párbajtőröző.

A versenyen aztán kiderült, hogy Hanczvikkel Márk sikeresen koncentrált, hiszen egyéniben a dobogó harmadik fokára állhatott, csapatban pedig aranyérmes lett.

- Egyéniben a csoportküzdelmek alatt úgy éreztem, hogy jó formában vagyok, és szerencsére ez így is volt, a folytatásban is remekül ment a vívás. Az elődöntőben viszont fejben elfáradtam, és ez természetesen kihatott a fizikai állapotomra is, kikaptam ukrán vetélytársamtól - tekintett vissza a 22 esztendős sportoló.


 
- A csapatversenyben második helyen voltunk kiemelve, ennek ellenére egy erős ellenféllel, az oroszokkal kezdtünk. Nagy csatát vívtunk, én voltam az utolsó ember, és végül egy tussal sikerült nyernünk. Ezt követően az olaszok, majd a döntőben az ukránok következtek. Mindkét együttes ellen jól ment a vívás, plusz 11-gyel és plusz 7-tel zártam.

Márk Berta Dániel és Györgyi Levente oldalán szerzett Európa-bajnoki aranyérmet. Neki ez már a második volt, 2009-ben egyéniben diadalmaskodott. A tapolcaiak többek között Universiade-harmadik (2011), felnőtt országos bajnok (2009) fiatalja második idényét töltötte a felnőttek mezőnyében.
 
- A világkupák nem úgy sikerültek, ahogyan azt szerettem volna, de az U-23-as Eb azért javított az összképen. A magyar bajnokságban egyéniben és a tapolcai csapattal is harmadik helyet sikerült elérni, ez nem rossz, de a következő szezonban mindenképpen szeretnék döntőket vívni a Világkupa-versenyeken. Egy későbbi olimpiai szereplés is a tervek között van, ez természetes egy sportolónál, de konkrétan még nem foglalkozom ilyesmivel. Addig nekem még sok hegyet meg kell másznom.

 

A versenyszezonnak vége, ugyanakkor a válogatott kerettag vívók még nem pihenhetnek. A sportolóknak edzőtáborokban kell részt venniük, ahol a férfi párbajtőrözők a szakág egyetlen londoni olimpiai indulójának, Imre Gézának az ötkarikás felkészülését segítik. A tapolcaiak közül ketten is: Rédli András és Hanczvikkel Márk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!