Sport

2012.06.23. 18:02

Kézilabdaképzés indul Pápán

Pápa - Kézilabdaképzést indítanak szeptembertől a Weöres Sándor Általános Iskolában. A hosszú ideje érlelődő kezdeményezés első lépései megtörténtek, az óvodások már ismerkednek a sportág alapjaival.

Polgár Tibor

Már jó néhány hónapja zajlanak kézilabda-foglalkozások ovisok részvételével a késő délutáni órákban. A gyerekek részéről nagy érdeklődés mutatkozik a kézilabda iránt. Olyan sokan vannak az edzéseken, hogy sokszor háromfelé kell bontani a csoportot – tudtuk meg Horváth Attila igazgatótól. Mint mondta, az általános iskolai kézilabdaképzés ötletét dr. Áldozó Tamás polgármester vetette fel.

– Az események akkor gyorsultak fel, mikor a társasági adó bizonyos részét a vállalkozások már felajánlhatták a kiemelt sportágak, köztük például a kézilabda támogatására. Tavaly nyár óta dolgozunk a kézilabdaképzés bevezetésén. A Kilián Diáksport Egyesületben, valamint általános iskolánkban hosszú ideje foglalkozunk ezzel a sportággal, és szép eredményeink bizonyítják, jó úton haladunk. Szeptemberben indul az első kézilabdacsoport, amelynek tagjai az újonnan beiratkozó elsős diákok közül kerülnek ki. Bárki, aki igényli az emelt szintű kézilabda-oktatást, részesülhet belőle. A heti öt testnevelésóra mellett hetente kétszer, délutánonként lesznek majd az edzések – tekintett előre az iskolaigazgató.

Horváth Attila leszögezte, eleinte természetesen még nem versenyeztetés lenne a cél, de idővel akár egy pápai fiatalokból álló női és férfi kézilabdacsapat kinevelése, kialakítása is megtörténhet. Hozzátette, ez egy hosszas folyamat, egy lépésről lépésre felépülő rendszer lesz, amelynek eredményeként Pápa városa néhány éven belül egy megyei vagy akár egy NB II-es osztályban játszó kézilabdacsapatot is működtethet.

– Ehhez nem kell más, mint évfolyamonként 8–10 aktívan kézilabdázó gyerek. Így pedig már ki lehet alakítani egyegy ütőképes csapatot. Véleményem szerint az NB II. lehet a csúcs, ennél magasabb szinten már jelentős anyagi ráfordítás is kellene. A legfőbb célunk az, hogy a fiatalok minél többet sportoljanak és szeressék meg a mozgást – fogalmazott Horváth Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!