Sport

2012.11.30. 11:57

Celje-Veszprém - Csata a pályán és a lelátón

Veszprém - A Kiel-verő szlovén Celje otthonában lép pályára szombat este az MKB Veszprém KC a kézilabda Bajnokok Ligájában. A magyar bajnok nehéz feladat előtt áll a Veszprém Aréna testvér-csarnokában, de ahogyan saját otthonában, itt sem lesz magára hagyatva.

Horváth Gábor

Annak idején a celjei aréna képére, tervei alapján készült a bakonyi megyeszékhely impozáns csarnoka, s ha lehet ilyet állítani, a veszprémiek annak hangulattal való megtöltésében még túl is tettek szlovén barátaikon. Nem véletlen a barát kifejezés, hiszen a celjei és a bakonyi szurkolók régóta jó viszont ápolnak egymással, mindkét tábor igen lelkes és most újra testközelből mutathatja meg a másiknak tudását.

Az MKB szimpatizánsai közül körülbelül ezren váltottak jegyet a szombat este 19 órakor kezdődő összecsapásra. Ez az óriási szám - ami vendégrekord a sokat látott celjei csarnokban - önmagában bizonyítja, hogy a veszprémi drukkereket a héten nem véletlenül választották meg Európa legjobb táborának a kontinens kézilabda szövetségének szavazásán. A bakonyiak a lengyel Kielce szimpatizánsaival holtversenyben végeztek az élen, s a szlovének most meg akarják mutatni, hogy az ő helyük is a legjobbak között van.

Ami a bizonyítást illeti, a Celje csapata már túl van rajta: Vladan Matic csapata alaposan meglepte Európát, miután az MKB-hoz hasonlóan szintén legyőzte hazai pályán a címvédő német THW Kielt.

Carlos Perez dob kapura a két csapat első mérkőzésén, amelyen nem volt esélyük a vendégeknek (Fotó: Orosz Péter)

- Ez egy teljesen más meccs lesz, mint amilyen az előző volt - utalt vissza a  két csapat veszprémi, 32:22-es hazai sikerrel végződő, szeptember végi találkozójára Carlos Ortega.

A bakonyiak spanyol szakvezetője hangsúlyozta: együttesének nagyon koncentráltan és türelmesen kell játszania, főképp támadásban.

- A szlovének fiatal, gyors csapattal rendelkeznek, ha védekezésük összeáll, lerohanásaikkal komoly gondot tudnak okozni ellenfeleiknek - mondta a tréner.

- Veszprémben nem voltunk a megfelelő formában, ezen most változtatni szeretnénk - nyilatkozta Matic a celjei klub internetes oldalának. A korábban évekig Magyarországon játszó, majd edzősködő szakember elmondta: taktikus, okos és harcos játékot vár tanítványaitól, akikben tudatosította: nincs veszítenivalójuk.

 

Az idei utolsó forduló következik a BL-ben. A B csoportban a Celje-MKB meccs mellett, vasárnap Kiel-Atletico rangadót rendeznek. Korábban: Constanta-Sävehof 28:23. Az állás: 1. MKB 12, 2. Kiel 8, 3. Atletico 6, 4. Celje 4, 5. Sävehof 4, 6. Constanta 4.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!