Sport

2012.11.27. 16:35

Eredményes klub a VEDAC

Szentendre - Hat bajnoki címmel megnyerte a Munka Vándordíját is a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a skanzenben megrendezett mezei futó országos bajnokságon.

Munkatársunktól

Veszprém megyét két klub, a VEDAC és a Pápai SE képviselte az országos bajnokságon, ahol összesen 13 szakosztály tudott aranyérmet szerezni. A szervezők közel félezer indulót regisztráltak a szentendrei skanzenben megtartott erőpróbán. A VEDAC a legeredményesebb egyesületnek bizonyult, miután összesen hat arany-, két ezüst- és három bronzérmet szerzett. A futókat Tóthné Stupián Anikó, Németh Eszter, Takács Dávid, valamint Koós Hutás László készítette fel. A felnőtt férfiak mezőnyében a remek formát mutató Minczér Albert nyert, és ezzel jogot szerzett arra, hogy a december 9-ei szentendrei Európa-bajnokságon is részt vegyen.  



Az egyik aranyérmes brigád, balról: Ladányi Fruzsina, Németh Eszter edző, Garai Kata és Göncz Anna (Fotó: Stemmer István)



Csapatban Kállay Dániellel (nyolcadikként ért célba) és Kis Áronnal (16. lett) ugyancsak a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. A junioroknál ugyancsak a VEDAC triója bizonyult a legjobbnak, miután egyéniben Tóth Áron negyedik, Kilián Dániel ötödik, Tulok Mátyás pedig tizenkettedik lett. Az ifjúsági kategóriában Szögi István volt a leggyorsabb, a vele felálló VEDAC-os hármas pedig bronzérmet vehetett át (Kovács Olivér 17., Balogh Bence 29. lett).

A serdülőknél a 15 évesek között is a VEDAC triója érdemelte ki a bajnoki címet Fazekas Barnabás nyolcadik, Barabás Gábor kilencedik, Bertalan Renátó 16. helyezése után. Ugyanitt egyéniben a Pápai SE színeiben Krivácsy Benjámin az előkelő hatodik helyen végzett. 

A 14 éves serdülőknél a Pápai SE-től Horváth Gábor érdemel dicséretet, aki hatodik helyen ért célba. A 13 éves serdülőknél a VEDAC a negyedik helyet érdemelte ki. A felnőtt nők vetélkedésében a veszprémiek közül Badis Anissa Zsófia volt a legeredményesebb, negyedikként fejezte be a megméretést. Csapatban Tóth Líviával (nyolcadik) és Brassay Rékával (tizenkettedik) ezüstérmet érdemelt ki.A junioroknál Kéri Bianka bronzérmesként zárt, csapatban pedig ötödikként (Biermann Teodórával és Varsányi Kingával). 

A serdülő lányok 15 éves korosztályában Ladányi Fruzsina második helyezést szerzett, a vele felálló trió, miután Göncz Anna ötödik, Garai Kata pedig tizenharmadik lett, a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. A 13 éveseknél a Pápai SE csapata volt a legjobb, az aranyérmes hármas tagjai: Kiss Anikó (10. hely), Gyenge Dominika (12.), Vajda Alexa (15.). Egyéniben a VEDAC-os Bányai Petra ötödik helyezést szerzett.

 



Kihirdették a válogatott keretet


A Magyar Atlétikai Szövetség a hétvégi országos bajnokság után kedden kihirdette a december 9-ei Európa-bajnokságra készülő keretet. A VEDAC-ot négyen képviselhetik: Minczér Albert a felnőtteknél, Kállay Dániel az U 23-as korosztályban, míg Szögi István és Tóth Áron a junioroknál teheti próbára magát. A nőknél senki sem került keretbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!