Sport

2012.11.24. 19:29

Újabb győztes este Veszprémben

Veszprém - Bár sokáig jól tartotta magát, a várakozásoknak megfelelően nem volt esélye a svéd Savehof csapatának a Veszprém Arénában. Az MKB szombaton hatodik győzelmét is begyűjtötte a Bajnokok Ligája csoportkörében.

Horváth Gábor

MKB Veszprém-Savehof 34:24 (17:15)
Veszprém Aréna, 5000 néző. V.: Zotin, Volodkov (oroszok).
MKB Veszprém KC: Fazekas - Iváncsik T. 3 (1), NAGY 2, ONETO 4, Schuch, SULIC 5, Iváncsik G. 1. Csere: Alilovic (kapus), CSÁSZÁR 5 (2), Perez 2, CHEMA 4, Laluska 3, JAMALI 4, Ugalde 1, Gulyás, Stranigg. Edző: Carlos Ortega.
IK Savehof: Forsberg - Fridén 4 (1), Tönnesen 3, F. LARSSON 3, Nielsen, BLIZNAC 6, R. Johansson 2. Csere: Johannesson (kapus), Forsell 1, Ottosson 1, T. Johansson 1, APELGREN 3 (1), Albrechtson. Edző: Magnus Johansson.
Kiállítások: 2, illetve 2 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2.

Idei utolsó hazai Bajnokok Ligája mérkőzésére készült a magyar bajnok és szurkolói is, akik talán ezen alkalomnak is köszönhetően ismét csurig töltötték az arénát. Az MKB topfavoritként lépett pályára, a bakonyiak esélyét tovább növelte, hogy Carlos Ortega csapata szűk egy hete idegenben verte tíz góllal svéd riválisát.

(Fotó: Orosz Péter)

Mirsad Terzic kézsérülése miatt nem lehetett ott a veszprémi keretben, helyette viszont padra ülhetett egy fiatal tehetség, Stranigg János.

Hatalmas Fazekas védéssel kezdődött a találkozó, de Forsberg is résen volt és Bliznac a vendégeknek szerezte meg a vezetést. A svédek többször voltak előnyben, Oneto és Nagy kétszer-kétszer egyenlített. Az első percekben mindkét oldalon nagy volt a kapkodás, a vendégek igyekeztek gyors akciókat vezetni. Az MKB először a tízedik percben, Császár hétméteresével került előnybe, 5:4. A hazai „betonfal” még nem állt össze, a Savehof gyorsan fordított, az északiak ugyan nem örülhettek sokáig (7:6), azonban a Veszprém riválisához hasonlóan továbbra is sokat hibázott.

A hazaiaknál jött Chema, Jamali és Laluska, de a svédek jutottak ismét előnyhöz, 17. perc: 8:9. Apelgren nem sokkal később kétgólosra növelte a különbséget, Ortega pedig időt kért. A 20. percben Laluska törte meg az MKB rossz szériáját, Sulic pedig egalizált, 10:10. A göteborgiak iszonyatosan keményen odatették magukat védekezésben, azonban a veszprémi fal is egyre hatékonyabban működött. Hosszú idő után Alilovic tudott ismét bravúrt mutatni a veszprémi kapuban, s ennek meg is lett az eredménye, 13:12. Lerázni nem tudta ellenfelét az MKB, Fridén egymás után háromszor egalizált. Másfél perccel a félidő vége előtt Chema küldött el egy gyönyörű testcsellel két svéd „tornyot”, majd Iváncsik Tamás volt eredményes, válasz már nem érkezett.

(Fotó: Orosz Péter)

A második játékrész Jamali bombájával kezdődött, Bliznac ötödik találatával szépített. A vendégek továbbra is komolyan vették a küzdelmet, olyannyira, hogy Jamalit majdnem a nadrágjától is megszabadították, szegény iráni szinte alsóban volt kénytelen lövéshez felugrani. A csaknem korhatáros pillanatok után Chema növelte háromra a hazai előnyt, 19:16. Nagyon úgy tűnt, hogy a vendégek kezéből végleg kicsúszott a mérkőzés kontrollálása, 38. perc: 21:17.

Az időkérés sem segített a Savehofon, a Veszprém meglépett, a közönség pedig boldogan ünnepelt. Pedig még jó húsz perc hátravolt, a vendéggárda megrogyott, de még nem került földre, s ezt Tönnesen két góllal szerényen jelezte is. Chema egymaga hétre növelhette volna a különbséget, azonban kétszer is hibázott. Nagy lopott labdát hihetetlen módon, álompasszát aztán nem sikerült gólra váltania Sulicnak. Sok ígéretes hazai helyzet maradt ki, de a Savehof nem élt a lehetőséggel, Iváncsik Tamás sikeres büntetője után visszaállt az ötgólos különbség, 48. perc: 25:20.

Átszakadt a gát, pillanatokon belül nyolcra (28:20) hízott a hazai előny és még nem volt vége: a bakonyiak igyekeztek még tovább növelni a differenciát, emellett a közönséget is kiszolgálni. Mindkettő sikerült.

Carlos Ortega: - Gratulálok a Savehofnak, az első félidőben gyorsak voltak, jó kontrákat építettek. Tanulmányozták az első meccset, és kicsit meg is leptek minket az elején. A második félidőben viszont nem tudtak mit kezdeni az 5 plusz 1-es védekezésünkkel.

Laluska Balázs: - Nehezen lendültünk bele. Készültünk rá, hogy nem lesz könnyű dolgunk, ennek ellenére kicsit megleptek minket a vendégek. A szünet után azonban eksztázisba kerültünk, élveztük a játékot és a közönség támogatását.

Magnus Johansson: - Csodálatos itt a hangulat, gratulálok a Veszprémnek. Egymáshoz beszélni is alig tudtunk akkora volt a hangzavar. Ez egy másik szintű kézilabda volt, amihez mi hozzászoktunk. Az első félidővel meg voltam elégedve, a folytatásban azonban más sebességre kapcsoltak a hazaiak, amit már nem tudtunk követni. Az MKB egy komplett csapat, két-három játékossal minden posztra. További sok sikert kívánok neki.

Robert Johansson: - Az MKB más sebességen játszott, s a végére elfáradtunk. Nagyot harcoltunk, igyekeztünk minél kevesebb góllal megúszni, de nem sikerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!