Sport

2013.01.14. 14:37

Nem akar változást az ajkai csapat

Véletlen egybeesés, de tény: az FC Ajka tökéletes hazai körülmények között készülhet a tavaszi szezonra, miközben soha korábban ilyen remekül nem állt a téli szünetben.

Novothny Ottó

Egyfelől tehát a stadion mellett, a volt salakos pálya helyén vadonatúj műfüves küzdőtér várja a csapatot, remek világítással. (A napokban, amikor először bekapcsolták a reflektorokat, a közelben lakók kirohantak az erkélyre vagy az ablakokhoz álltak: nem tudták elképzelni, honnan jön ez a fényár...).

Másfelől, az FC Ajka a 2.  helyen zárta őszi menetelését, ami mindenképpen biztató a tavaszi szereplés előtt.

- Labdarúgó voltam, tehát aki az ünnepeket kizárólag  fekvéssel és evéssel töltötte, az szerintem buta - kezdte Németh Zoltán,  az ajkaiak mestere. - Biztos vagyok benne, hogy a játékosok futottak, teremtornán szerepeltek vagy konditerembe is ellátogattak, mert nulláról kezdeni a felkészülést nem túl ésszerű dolog.

- Különösen úgy, hogy a mezőny többsége már korábban "munkába állt".

- Azt gondolom, hogy hét hetünk van a rajtig, ez az idő bőven elég. Visszatérve a téli szünethez: ősszel és tavasszal úgyis én mondom meg, hogy mit csináljanak a fiúk, ezért aztán az említett időszakra nem kaptak tőlem programot. Egyébként az első napokban kevesebb lesz a labda, de utána főszerepet kap majd.

 

 

Az Ajka NB II-es labdarúgócsapata hétfőn még a tornateremben edzett, de keddtől irány az új pálya (Fotó: Penovác Károly)


- "Győztes" játékoskereten ne változtass, tartja a módosított mondás.

- Egyetértek,  ami  tavaly jól működött, azzal, remélem, idén sem lesz gond. Vagyis nem szeretnénk igazolni új labdarúgót, kivéve, ha valaki bejelenti a távozását. Ezt is csak olyanokról tudom esetleg feltételezni, akik kevesebb lehetőséget kaptak. Remélem, hogy mindenki velünk marad és dolgozunk tovább.

- Mit tud az ellenfelekről?

- Gyirmóton rendrakás zajlik, de ott van még a Zalaegerszeg, a Sopron, a Veszprém, a Csákvár  - kétségtelen, hogy némi lépéselőnyünk van velük szemben, de szeretnénk megőrizni a helyzetünket. Sorsunk a saját kezünkben van, és bár az első öt hely megszerzése a cél, azért a dobogó valamelyik fokára is szívesen felállnánk. 

- Tíz edzőmeccset játszanak, és ami igazán szokatlan: elsősorban Ajka lesz a helyszín.

- Elkészült a műfüves pályánk, ami hatalmas előrelépés szakmai szempontból. Nyilván a felkészülésünkben lesznek apró újítások, de nagy titkok nincsenek. Gyakorolunk és próbálunk minél jobb állapotba jutni a bajnoki rajtra. Közben a hagyományos Alcufer-kupán szerepelünk majd.

 

 

 

Három első osztályú klub ellen


Elkészült az FC Ajka programja. A csapat január 23-án a Haladás II elleni hazai meccsel kezd, 16 órakor. Ezt követi 30-án (16.00) a szombathelyiek első csapata elleni csata. Február 2-án a Dunaújváros lesz a vendég, 11 órától. Az MTK-hoz utazik a társulat 5-én (15.00, Budaörs), aztán a Siófok látogat Ajkára. A meccs 13.30-kor kezdődik. A Balatonfüred elleni találkozó pedig 16-án 11órakor. A végére még marad egy Haladás II elleni harc (20-án, 16.00), illetve csornai kirándulás (23., 12.00).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!