Sport

2013.04.08. 14:31

A Debrecen ellen kell megtörni a gólcsendet

Szerdán 18 órától pótolják az NB I 20. fordulójából elhalasztott Lombard Pápa-Debrecen labdarúgó-mérkőzést. Habár mindkét gárdának égető szüksége lenne a győzelemre, megjósolhatatlan, mi sül ki a rossz passzban lévő csapatok találkozójából.

Polgár Tibor

A bakonyaljaiak helyzetén nincs mit szépíteni, a Lombard tavasszal még nem szerzett gólt a bajnokságban és mindannyiszor vereséggel hagyta el a pályát. Zsivóczky Gyula, a pápaiak mestere a szombati bajnoki előtt sorsdöntőnek nevezte a Kecskemét elleni meccset, amit végül 2:0-ra elbukott a csapata. Ezt követően a vezetőedző jelezte, beszélnie kell a jövőjéről Bíró Péterrel, a Lombard Pápa tulajdonosával.

- Hosszas beszélgetést folytattunk a tulajdonos úrral, aki biztosított a bizalmáról, így én maradok a vezetőedző. Hogy meddig lesz ez így, azt Bíró Péter dönti el. Lehet, hogy egy meccsre maradok, lehet, hogy többre - tudtuk meg Zsivóczky Gyulától, aki hozzáfűzte, mindenképpen változásokra van szükség, ez pedig a csapat összetételében is megmutatkozik.

A Lombard hazai pályán a Debrecen ellen szeretne javítani, szerdán nehéz dolguk lesz a pápaiaknak (Fotó: Penovác Károly)

- A Debrecen elleni meccsel kapcsolatban tulajdonképpen nem számítok semmire. Azt várom el a játékosaimtól, hogy aki pályára lép, az "megdöglik" a sikerért. Az már más kérdés, hogy mindebből mi sül majd ki. Még egyszer mondom, megalkuvás nélküli küzdelmet akarok látni. Ettől kezdve mindenki a saját bőrével szórakozik. Több olyan játékos is van a keretben, akiben megbíztam, aki mellett minden szinten kiálltam, de nem kaptam vissza tőle azt a teljesítményt, amit jogosan elvártam - fogalmazott a tőle megszokott keménységgel a szakvezető. Megjegyezte, nem mond le egy labdarúgójáról sem, de a változtatásokat meg kell lépnie.

A távolabbi jövővel kapcsolatban elmondta, elsődlegesen be kell biztosítani a bent maradást, majd pedig, ha továbbra is a pápai kispadon maradhat, akkor lehet az előrelépésen, a következő szezonon gondolkodni.

Megkeresésünkre Szemán György, a Lombard klubigazgatója határozottan kijelentette, Bíró Péter bízik a jelenlegi szakmai stábban, a csapatnál tehát nincs edzőkérdés, nincs pánikhangulat, noha természetesen senki nem örül a sorozatos vereségeknek. A sportvezető rámutatott, nehéz ellenfelekkel találkoznak a következő fordulókban, de alkalmasnak ítélik a pápai labdarúgóklub játékosait és edzőit arra, hogy közös erővel kimásszanak a gödörből.

Minden bizonnyal a debreceniek hangulata sem felhőtlen a szerdai találkozó előtt, hiszen vasárnap erősen vitatható bíró döntésnek (is) köszönhetően bukták el a győzelmet Kispesten, ráadásul az előző öt idegenbe-li bajnokijukon mindössze két pontot szereztek. Érdekesség egyébként, hogy a DVSC tavaly veretlenül nyerte meg az NB I-et, míg idén 21 mérkőzésen már 8 vereséget szedtek össze a hajdúságiak úgy, hogy az előző szezonhoz képest szinte nem történt változás a játékoskeretükben.

Az összecsapás szerdán 18 órakor kezdődik a Perutz stadionban.

 

Balatonalmádiban alszik a Debrecen

A debreceniek még harcban állnak a nemzetközi kupaszereplést jelentő helyezések valamelyikéért, így számukra különösen fontos a pápai mérkőzés is. A minél nyugodtabb felkészülés és a kevesebb utazás érdekében a DVSC csapata a vasárnapi kispesti meccse után nem tért vissza Debrecenbe, hanem két napot Budapesten töltött. Ezt követően a hajdúságiak kedden Balatonalmádiban éjszakáznak, és innen utaznak majd el Pápára, a szerdai találkozó helyszínére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!