Sport

2013.04.22. 08:32

Ez a vereség Final Fourt hozhat a Veszprémnek

Természetes, hogy sokaknak keserű a szájíze, de reálisan értékelve szép sikert ért el a tudatos Veszprém vasárnap Kielben a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első fordulójában.

Horváth Gábor

Azt ugyanis az elmúlt éveket tekintve nem sok (talán egy sem) csapat mondhatja el magáról, hogy otthonában kézilabdázta le a német nagyágyút. A hajrában ugyan a hazai együttest némileg segítő bírók és a BL-címvédő rutinja felőrölte kicsit az MKB-t, az odáig vezető út csodálatos volt.

A pályán az történt, amit a magyar bajnok akart. Carlos Ortega taktikája kiválóan működött, a vendégek koncentráltan és keményen védekeztek, emellett színes, változatos támadójátékot mutattak be. Míg a Kiel a két alakulat februári meccsén szinte nullázta a bakonyi lövőket és beállókat, ezúttal erre esélye sem volt.A Veszprém akcióit nem lehetett lekottázni, és a francia klasszis Omeyer sem tudott bravúrokkal segíteni a nehézkes, lassú védőfalon.

Fotó: Ary György

A németek hatgólos hátrányban már-már kétségbeesni látszottak, amit fura volt megtapasztalni ezzel a tökéletességet és korlátlan magabiztosságot sugárzó gépezettel kapcsolatban.

Nem sok kellett ahhoz, hogy megtörjenek a hazaiak, akik épp ezért komoly kalaplengetést érdemelnek: a mai modern kézilabdában nem sokan képesek ilyen mélységből felállni.

A végén többen is igazolták klasszisukat, elsősorban Narcisse, aki a meccs jelentős részében mintha pályán sem lett volna, az utolsó percekben mégis ő nyerte meg a meccset a THW-nak.

A vereség ellenére a veszprémieknél több volt a jó egyéni teljesítmény. Nagy László igazi vezérként kézilabdázott, 11 találata, passzai, cselei, védőmunkája mind-mind magasan kiemelkedő produkció, épp emiatt érintette érzékenyen a csapatot az, hogy a hajrában kétszer is két percet kapott. Fontos láncszem volt még Cristian Ugalde, mint a nyitott védekezés előrevont szereplője és mint a letámadások értékesítője. Ki kell még emelni Renato Sulic erőszakosságát és jó helyzetkihasználását, és nem utolsósorban Fazekas Nándort. A magyar kapus a második félidő elején világklasszis produkciót nyújtott.

- Sajnos a hajrában többször is hibáztunk, nem figyeltünk eléggé és emiatt elmaradt a meglepetés. Kár érte, hiszen remek mérkőzést játszottunk, de úgy gondolom, a visszavágón kivívhatjuk a továbbjutást - nyilatkozta a mérkőzést követően Carlos Ortega.

A THW Kiel izlandi vezetőedzője, Alfred Gislason elismerte, hogy a vendégek meglepték csapatát. - A veszprémiek kiválóan felkészültek, nagyon nehéz volt játszani ellenük. Ők vannak előnyösebb helyzetben, de mi mindent megteszünk azért, hogy a második találkozót is megnyerjük - fogalmazott.

Meg kell említeni, hogy a találkozón a hazaiak összesen kettő, míg a vendégek tizennégy perc büntetést kaptak, a befújt hetesek aránya pedig 5:1 a németek javára. Ekkora különbség rengeteget számít egy ilyen kiegyenlített küzdelemben.

A 32:31-es vereség (főként a meccs jelentős részében mutatott játék) mindenesetre igencsak biztató a szombati hazai visszavágó előtt. Az MKB Veszprém KC nagy lehetőség kapujába ért: történetében először megválthatja jegyét a Bajnokok Ligája kölni négyesdöntőjébe.

 

Hat góllal nyert idegenben a Hamburg

A kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első fordulójában egyetlen mérkőzés sem bizonyult annyira szorosnak, mint a Kiel-Veszprém derbi. Ahogyan arról már beszámoltunk, az Atletico Madrid öt góllal győzte le hazai pályán a Barcelonát, a lengyel Kielce pedig kettővel nyert a Metalurg Szkopje otthonában. A német házirangadó sima hamburgi sikert hozott. Még nem közölt eredmény: Flensburg-Hamburg 26:32 (14:15). A második kört hétvégén rendezik meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!