Sport

2013.04.26. 10:12

Ismét beléphet a kézilabda elitbe a Veszprém

A Veszprém Aréna történetének legfontosabb összecsapása egyben az utolsó hazai Bajnokok Ligája mérkőzés ebben a szezonban. Szombaton 16 órakor MKB Veszprém KC-THW Kiel csata.

Horváth Gábor

Idénybeli utolsó BL-meccsét játssza a magyar kézilabdabajnok a Veszprém Arénában. Ha a bakonyi csapat továbbjut, legközelebb a kölni négyes döntőben lép pályára, amely minden játékos, szurkoló és vezető álma.

A legrangosabb nemzetközi kupasorozat címvédője, a THW Kiel múlt héten otthonában egy góllal (32:31) győzte le az MKB Veszprém KC-t. A kézisek játszottak már BL-negyeddöntőt az arénában, nem is egyszer, de ilyen közel még sosem áltak ahhoz, hogy a Final Four elnevezésű döntőbe kerüljenek.

Természetesen a bakonyiak messze földön híres szurkolótábora is ehhez mérten készül az összecsapásra.

- Igyekszünk a szurkolókat a szokásosnál is jobban összefogni, ezért arra kérünk mindenkit, hogy pirosban jöjjön a meccsre. Mindegy, hogy mez, vagy más ruházat, lényeg a piros szín. A klub kedvezményesen biztosít dudákat, szeretnénk, ha a drukkerek ezeket megfelelően és összehangoltan használnák - nyilatkozta lapunknak Sevinger Zsolt, az MKB Veszprém Kézilabda Zrt. cégvezetője.

A nézőket arra kérik, a dudákat elsősorban az ellenfél támadásai közben vessék be, máskor viszont mellőzzék használatukat, hogy a különböző rigmusok ne legyenek szétfújva.

A szurkolók a német sztárcsapat megdöbbentésére készülnek, ígérik, a nyolcadik játékos lesznek (Fotó: Orosz Péter)

Sevinger Zsolt elmondta: a szurkolók vezetőinek az a kérése, hogy a kezdés előtt fél órával mindenki legyen bent a csarnokban.

- Igyekszünk felpörgetni az aréna közönségét - válaszolta érdeklődésünkre Mürkli Balázs vezérszurkoló, aki a találkozó előtt egy mikrofon segítségével igyekszik instruálni a közönséget.

- Egy különleges élőképpel készülünk és lesznek más egyéb meglepetések is. Továbbjutást várunk és ennek érdekében igyekszünk a lehető legtöbbet megtenni. Ez most nem csak sablon, mindenki odateszi magát és mi leszünk a csapat nyolcadik embere. Tisztában vagyok vele, hogy a németek már sok mindent láttak, de valami azt súgja, most mégis meg fognak döbbeni - fogalmazott Mürkli Balázs.

Mi sem természetesebb, hogy a negyeddöntő visszavágóján csordultig telt ház fogadja a csapatokat, ám információink szerint ezúttal az aréna befogadóképességének háromszorosa is kevés lett volna a jegyigényléseket tekintve.

- Én is hallottam mennyire készülnek a szurkolók, aminek nagyon örülök, nekik mindig jelentős szerepük van a nagy csatákban. Minden meccsen akadnak holtpontok, bizonyára most is lesznek, a közönségre ezeknél van a legnagyobb szükségünk - nyilatkozta a Naplónak Császár Gábor. Az MKB magyar válogatott irányítója megjegyezte: tisztában van vele, hogy most mindenki vérszemet kapott, hiszen megcsillant a remény a döntőbe jutásra.

- A kinti meccsen ült a taktikánk, de most még többre lesz szükségünk. Vannak játékosok, beleértve saját magamat is, akiknek többet kell vállalniuk.

 

Megint csapdába csalnák a németeket

Carlos Ortega remek taktikát eszelt ki a Kiel elleni első meccsre. A veszprémiek kiválóan alkalmazták a spanyol mester terveit, hat góllal is vezettek, kár, hogy a hajrára elfogyott a lendület. A német bajnok várja előnyben a visszavágót, de az egy találat sovány, főképp azt tekintve, hogy az MKB 31 gólt szerzett idegenben. A bakonyiak tudják, a világklasszisok sorát felvonultató német bajnok nem sétál be mégegyszer ugyanabba a csapdába, ezért igyekszenek egy másikba becsalni őket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!