Sport

2013.04.18. 11:52

Kerékpáros felvonulás

Új, a korábbi évektől eltérően hosszabb utat tesznek meg az idei kerékpáros felvonulás, a Critical Mass résztvevői.

Szabó Zsuzsanna

Idén tavasszal sem marad el a Critical Mass (CM), magyarul kritikus tömeg nevű kerékpáros felvonulás Veszprémben. A szervezők április 21-én, vasárnap délután 14.30-ra várják a bringázás szerelmeseit az Óváros térre, hogy onnan együtt induljanak el 15 órakor. A bringások a rajt után a Dózsa György úton, a Kistó utcán, a Házgyári, majd a Haszkovó, Budapest és Jutasi úton át gördülnek.

A cél idén is a Barátság park, ahol az utolsó kerékpáros beérkezése után lesz a közös bicikliemelés, ami a rendezvény jelképe. A CM résztvevői a közlekedési célú, mindennapos kerékpározás népszerűsítéséért, a várost érő forgalmi terhelés és a szmog csökkenéséért demonstrálnak.

Szeretnék, hogy Veszprémben emelkedjen a kerékpárral közlekedők aránya, és ne csak a civilek, hanem a város vezetői is tegyenek ezért. A résztvevők hangsúlyozzák, nem céljuk a biciklizés ráerőltetése a város polgáraira, csupán szeretnék a közösségi szintű gondolkodást és az ésszerű mobilitás térnyerését elősegíteni. Az akció olyan városlakók kezdeményezése, akik a számukra ma még kedvezőtlen körülmények ellenére is elsők között változtattak.

Döntésükkel már enyhítették a dugókat, átadták helyüket a tömegközlekedési eszközökön, és követhető alternatívát mutattak fel. Az eseményre várnak minden csengővel, egyéb hangjelzővel rendelkező biciklibarátot, legyen az akár idős vagy fiatal, kezdő bicajos, vagy profi sportoló. Az autósoktól, gyalogosoktól és a tömegközlekedőktől türelmet és megértést kérnek a felvonulás alatt, hiszen egy kerékpárosbarát, szmogmentes város az ő érdeküket is szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!