Sport

2013.04.12. 13:55

Magyar Kupa: Négy együttes, két esélyes

A címet kiegészítve négy együttes, egy serleg, két igazi esélyes mondattal lehet - legalábbis ami az elmúlt éveket illeti - jellemezni a Magyar Kupa aktuális négyes döntőjét.

Horváth Gábor

Idén Pécs ad otthont a Magyar Kupa négyes döntőjének, amelynek két résztvevője állandónak tekinthető. Az MKB Veszprém KC és a Pick Szeged abszolút domináns a sorozat újkori történelmében: az előző öt fináléban e két csapat volt érdekelt, 2008-ban a Szeged lett aranyérmes, azóta csak az MKB ünnepelhetett.

Nem csoda, hogy idén is mindenki Veszprém-Szeged derbit vár a vasárnapi fináléban, azonban szombaton még elődöntők várnak a csapatokra. A felek a felvezető veszprmi sajtótájékoztatón nem győzték hangsúlyozni, egyelőre csak és kizárólag a szombati találkozókkal foglalkoznak.

Carlos Ortega és csapata készen áll első trófeája megszerzésére (Fotó: Orosz Péter)

Az MKB a Csurgó, a Pick a Balassagyarmat ellen lép pályára.

Carlos Ortega, a Veszprém szakvezetője: - Az első címünket nyerhetjük meg ebben a szezonban. Mindenki Veszprém-Szeged finálét vár, de nem szabad elfelejteni, hogy nehéz elődöntő vár ránk. Nem lesz könnyű dolgunk, de készen állnunk a győzelemre.

Skaliczki László, a Szeged edzője: - A kupa varázsát az adja, hogy itt mindenki győzni szeretne, természetesen nekünk is ez a célunk. Szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni a döntőből. Győzzön a jobb!

A program, szombat, 14.00: MKB Veszprém-Csurgó. 16.00: Balassagyarmat-Pick Szeged. Vasárnap, 10.30: bronzmeccs. 12.35: finálé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!