Sport

2013.04.05. 12:18

Megyefoci - Hibátlan kontra listavezető

A 19. forduló következik a labdarúgó megyei első osztályban. A kedvezőtlen időjárás miatt az előző körben egy mérkőzést halasztottak, remélhetőleg, most egyet sem kell.

Horváth Gábor

Az időjárási viszonyokat tekintve szinte csoda, hogy a múlt heti dupla fordulóban csupán egyetlen találkozót nem tudtak megrendezni. A Várpalota-Pét összecsapást a pálya használhatatlansága miatt május 15-ére halasztották. A csapatok és szövetség is bízik benne, hogy a 19. fordulóban nem lesz ilyesmire szükség, változás azonban már biztosan akad. A Peremarton-Ugod mérkőzést péntek este Péten játsszák.

A többi párosítás, szombat, 16.00 (veszprémi műfüves pálya):
Alsóörs (4.)-Úrkút (1.): néhány hónappal korábban senki nem gondolta volna, hogy e két csapat találkozója ilyen gyorsan rangadó lehet. Az éllovas még veretlen idén, de talán kevésbé nő ellenfelei fölé, mint ősszel. A Balaton-partiak szépen menetelnek a tavaszi idényben, háromból háromszor nyertek.

Herend (13.)-Ajka Kristály (6.): pontot igen, gólt még nem szerzett ebben a naptári évben a Herend, amelynek mindenképpen javítania kell támadójátékán. Ha nem sikerül, nem lesz esélye az olyan csapatok ellen, mint az idén háromból kettőt nyerő Kristály.

Pét (2.)-Csetény (11.): a második pétiek várpalotai meccse elmaradt, majd meglepetésre a csapat kikapott az Ugodtól. Van tehát min javítani, de a javuló Csetény ismét fel van adva a lecke.

Szombat, 20.00 (Pét, műfüves pálya):
Várpalota (15.)-Sümeg (14.): a hazai csapat az alsóházi derbi esélyese. A palotaiak idén veretlenek, a sümegiek nyeretlenek.

Az alsóörsiek mind a három idei mérkőzésüket megnyerték, szombaton az éllovas Úrkút csapatát fogadják (Fotó: Penovác Károly)

Vasárnap, 16.00:
Gyulafirátót (8.)-Fűzfő (9.): a meccs tétje a nyolcadik hely és a biztos kozépcsapat-pozíció megtartása. A fűzfőiek még százszázalékosak tavasszal, de a GySE is jó formában van.

Öskü (5.)-Balatonalmádi (16.): három vereség, 2:9-es gólkülönbség az Öskü idei mérlege. Ennek alapján a sereghajtó nem utazik esélytelenül a mérkőzésre.

Devecser (7.)-Tapolca (3.): a tapolcaiak elég hullámzóan kezdték az idényt. A Devecser két sikerrel rajtolt, de előző meccsén megtorpant. Kiegyenlített küzdelemre van kilátás.

 

A bajnokság góllövőlistáját továbbra is Korpos Tibor vezeti. Az úrkúti csatár nagy fölénnyel áll az élen, ráadásul úgy, hogy munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tud minden meccsen résztvenni. A húszgólos, az előző találkozón duplázó, játékos saját csapattársát, Pávlicz Pétert (12 találat) előzi meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!