Sport

2013.04.28. 13:01

Nagyon akart az Ajka: Egy gól és két kapufa

Az edzőváltást követően az FC Ajka győzelemmel folytatta szereplését a labdarúgó NB II-ben, így továbbra is harcban áll a dobogóért.

Napló sport

Baja-FC Ajka 0:1 (0:0)
Baja, 200 néző.
Baja: Tulipán - Turcsik, Szabó Gy., Farkas, Szénási - Szilasi (Turi 70.), Szabó Sz. (Hajnal 46.), Illés - Szentgyörgyi, Szöllősi, Cokic (Balázs 75.). Edző: GoretichKrisztián.
FC Ajka: Jánosa - Sallér, Subicz, Pákai, Gunther - Horváth A., Szabó L. (Szabó P.60.), Czanik, Sipos - Major (Kanta 72.), Sowunmi (Péter 93.). Edző: Vass László.Gólszerző: Subicz a 62. percben.
Sárga lap: Kanta a 81. percben.
Kiállítva: Turcsik a 87. percben.

Az első lehetőség Czanik előtt adódott, de a tizenegyes ponton rosszul vette át a labdát az ötödik percben. A másik oldalon Szentgyörgyi beadása suhant el a kapu mellett. Állandósult az FC Ajka fölénye. A 15. percben szép baloldali támadás után Sowunmi lövését blokkolták a védők. Öt perc elteltével Sowunmi 12 méteres próbálkozása a gólvonalon álló Farkasról vágódott szögletre.

A 25. percben tűzijáték a vendégek kapujánál: Major lövését ütötte ki Tulipán, a kipattanót Sowunmi küldte kapura, de a kapus megint védett, az újabb kipattanó Pákai elé került, akinek a lövését a felső léc segítségével hárította a bajai hálóőr. A hazaiak a 40. percben próbálkoztak először kapura lövéssel.

Szünet után is folytatódott az ajkai fölény, az 51. percben Major került gólhelyzetbe, de Tulipán ezúttal is a helyén volt.

A 62. percben Sipos jobboldali szöglete után Subicz fejese a felső lécről vágódott az alapvonalon túlra. A másik oldalról Gunther adta be a sarokról, ezúttal is Subicz érkezett a legjobb ütemben és nyolc méteres fejese a léc alá vágódott, 0:1.

A 70. perctől a hazaiak átvették az irányítást, kapura azonban igazán nem jelentettek veszély. Jánosának mindössze a 85. percben kellett játékba avatkozni, akkor Szöllősi közeli lövését fogta. A 86. percben Turcsiknak a második sárgalapja után kellett elhagyni a játékteret, majd a reklamáló edzőt is a lelátóra küldte a játékvezető.

A kilencvenből 70 percig a hazaiak tizenhatosánál folyt a játék, két esetben a kapufa mentette meg a Baját a góltól. Az FC Ajka nagyon akart és a helyzetei alapján teljesen megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

Goretich Krisztián: - A mai mérkőzésen fiatal csapatom egy hibától eltekintve derekasan küzdött. Sajnálom, hogy mindig vannak, akik ezeknek a gyereknek a játékát elrontják.

Vass László: - Nagyon nehéz mérkőzés volt, mert mindössze három napunk volt egymásmegismerésére. Ezt figyelembe véve értékes győzelmet értünk el, nem volt folyamatos a játékunk, de egy-két elem már megjelent abból, amit e rövid idő alatt gyakoroltunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!