Sport

2013.04.17. 10:05

Nagyszerű évnyitó, három rangos viadal

Ismét megkezdődött az autós élet a motorsport centrumban. A hétvégén három versenynek adott otthont a nyirádi fellegvár.

Novothny Ottó

A nyirádi mezőnyt kilencvenkét autó alkotta, autókrossz, ralikrossz és amatőr ralikrossz kategóriában száguldottak a résztvevők. Az autókrosszosok idei első vetélkedése egyben a Közép Európai Zóna futam is volt, melyen a magyarok mellett svájci, cseh, osztrák, szlovák és lengyel pilóták is rajthoz álltak.

A buggysoknál a cseh Musilt nem tudta megelőzni Szabó Krisztián, akinek meg kellett elégednie a második hellyel. A super buggy csoportban szintén cseh siker született, Ábrahám Károly bronzérmet szerzett. Érdekesség, hogy a magyar pilóta a legjobb cseh műhelyben építtette gépét, ám futóműve az előfutamon kitörött, így csak az ötödik helyről startolhatott a fináléban.

A ralikrossz verseny az idei második magyar futam volt, a máriapócsi rendezvény után. Itt Peitler Zsolt nyerte a Magyar Kupát, míg a supernational kategóriában a cseh menő Castoral vert mindenkit, a mindössze tizenhét éves magyar tehetséget, Marton Gergelyt is. Az 1600-asoknál Bánkúti Gábor idei második aranyát is begyűjtötte, Gorácz Bélát előzte meg. A csúcskategóriás gépek száguldása Harsányi Zoltán és Kárai Tamás (itthon ralirosszban indul, de az Európa bajnokságon autókrosszban) vetélkedését hozta.

Előbbi győzött. Május 25-26-án a hagyományos kontinensbajnoki ralikrossz rendezvény érkezik Nyirádra, Anglia és Portugália után. A mezőnyben többek között ott lesz a norvég Petter Solberg világbajnok ralipilóta is. Augusztus közepén pedig már a nyolcadik autókrossz Európa bajnoki futam mezőnye repeszt majd a csodaszép nyirádi létesítményben.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!