Sport

2013.04.14. 18:37

NB II - Egy pont jutott a Veszprém FC-nek

Veszprém - Az NB II-es labdarúgó-bajnokságban a hétközi vereséget követően a Veszprém FC javításra készült. Ez csak részben sikerült, egy pontot szereztek.

Novothny Ottó

Veszprém-Tatabánya 1:1 (0:0)

Veszprém, 300 néző. V.: Radványi (Horváth, Makkosné).

VFC: Kovács - Nagy (Osváth 61.), Császár, Radványi, Tóth - Hevesi-Tóth, Nyitrai, Bosnjak (Nikolin 66.) - Homma, Thiago, Szabó (Szöllőskei 87.). Edző: Nagy Tamás.

Tatabánya: Dombai - Almási, Djuric, Hegedűs, Törtei - Lakos, Huszák, Oláh (Ferkó 73.)  Skriba, Weitner (Covic 67.), Szekér. Edző: Csertői Aurél.

Gólszerző: Homma 49., Ferkó 90. perc.

Sárga lap: Nagy 52., Bosnjak 57., Djuric 77., Tóth 78. perc.

A VFC (piros) utolsó pillanatban kapott gólt, döntetlen lett a vége (Fotó: Gáspár Gábor)

Az első tíz perc végén mindkét oldalon egy-egy helyzetecske alakult ki, de a vendégeknél volt többet a labda és ennek megfelelően a veszprémi térfélen pattogott elsősorban. A pálya minősége változatlanul méltatlan a második vonalhoz, a játékosok igyekeztek levegőben tartani a játékszert. A 28. percben Szabó unta meg a tétlenkedést, néhány lépés után életerős bombát küldött a léc alá, Dombai öklözött. Aztán a vendégek próbálkoztak: két lövésük is centikkel kerülte el a kaput.

Szünet után a 49. percben a veszprémi kapu előtti kavarodásból kipattanó labdával Bosnjak lódult neki, mindenkit lefutott, középre lőtt, Homma pedig az üres kapuba kotorta a labdát, 1:0. A Bányász nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, de csak meddő mezőnyfölényig jutott. Az 59. percben Skriba beadásáról a gólvonalnál Oláh maradt le egy gondolattal. Két távoli lövés okozott izgalmat: Hommáét Dombai, Huszákét Kovács hárította. A 90. percben Ferkó unta meg csapata tehetetlenségét, a védőkről kipattanó labdát 25 méterről hatalmas erővel lőtte a hálóba, 1:1.

A Veszprém a semmiből szerzett gólt, hogy aztán a vendégek szintén a semmiből egyenlítsenek. Igazságos iksz.

Nagy Tamás: - Sokat dolgoztunk ezen a meccsen, de egy figyelmetlenség miatt két pontot is elveszítettünk.

Csertői Aurél:  - Az ellenfél gólját szabálytalanság előzte meg, küzdelmes mérkőzésen reális döntetlen született.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!