Sport

2013.04.26. 10:52

NB II: Verhető riválisok ellen játszanak

Az NB II-es labdarúgó bajnokság Nyugati csoportjában a Veszprém FC a BKV Előre vendége lesz, míg az ajkaiak immár az új edzővel Baján vendégszerepelnek szombaton.

Novothny Ottó

A veszprémiek szerdán is játszottak, 2:2-es döntetlent értek el a Szigetszentmiklós ellen. A nagyobbik baj, hogy három alapemberük kiesett: Pedrag Bonsjak, Szabó Zsolt "kisárgultak", míg Thiago megsérült, valószínűleg ő is hiányozni fog majd.

Veszprémi gólöröm. Hasonlóra lenne szükség a BKV otthonában (Fotó: Gáspár Gábor)

- Megváltozott a második félidőben a felfogásunk, pedig én nem ezt kértem a szünetben - kezdte Nagy Tamás a VFC mestere. - Nem a hozzáállással, vagy mentálisan volt gond, egyszerűen a kevésbé jó koncentráció miatt technikai hibákat vétettünk, miközben nem toltuk fel a védekezésünket sem. Ez utóbbi érthetetlen számomra, de tesszük tovább a dolgunkat.

- Közeledik a bajnokság vége és olyan meccs jön, amit "kötelező" megnyerni.

- Mindenki ezt várja el tőlünk, pedig azért mi nem vagyunk az az acélos társaság, aki idegenben biztosra mehet. Nem beszélve arról, hogy három kezdőjátékost is pótolnunk kell. Nem szeretnék panaszkodni, de nehéz mérkőzés vár ránk, nyilván mindent megteszünk, ami erőnkből, tudásunkból telik.

- Változik az összeállítás.

- Nikolin marad a pályán, Nagy Ádám, vagy Molnár Tibor jöhet szóba a szélen, miközben Berde István is felépült. Igaz, Thiago is a rá jellemző akarattal küzdeni szeretne, de jelenleg kezelés alatt áll, nem szabad felelőtlenül viselkednünk. Nem szeretnék a fiúkra túl nagy terhet pakolni, tehát semmiképpen nem ragozzuk túl ennek a mérkőzésnek a fontosságát. Nyilvánvaló, hogy jelentős lépéshátrányba kerülünk, ha pontokat veszítünk, ennek megfelelően győzelmi tervekkel lépünk pályára.

Az FC Ajka és új edzője, Vass László újabb közös foglalkozáson jutott túl. A csapat Baján próbál javítani tavaszi mérlegén.

- Sikerült információkat begyűjtenünk a Bajáról és az újabb edzés abban segített, hogy csapatomról is többet tudok már - mondta az ajkaiak szerdán érkezett szakvezetője. - Az elképzelésünk megvan, azonban azt szeretném nyomatékosítani, hogy az alap nem változott: hét mérkőzés van hátra, huszonegy pontból indulunk ki. Fiatal csapat ellen küzdünk, akiket egyetlen cél hajthat: kivenni a prémiumot a meccsből. Na, nekünk ennél viszont sokkal fontosabb lesz ez az összecsapás és szeretném, ha ez a pályán is meglátszana. Mindent meg kell tennünk a három pont megszerzéséért.

Mindkét találkozót szombaton rendezik meg, 17 órakor indul útjára a labda.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!