Sport

2013.04.02. 13:17

Öten a Veszprémből

A vendégeknél is lesz MKB-játékos a csütörtöki válogatott kézilabda mérkőzésen.

Horváth Gábor

A veszprémi (és a szombati zágrábi) Magyaroroszág–Horvátország férfi kézilabda Eb-selejtezőn négy MKB-játékos léphet pályára. Hárman (Császár Gábor, Nagy László és Schuch Timuzsin) a magyar csapatot erősítik, Mirko Alilovic pedig a vendégek elsőszámú kapusa. Slavko Goluza szövetségi kapitány tizenhat fős listát adott le.

A horvátok kerete, kapusok: Mirko Alilovic (MKB Veszprém KC), Mate Sunjic (Nexe). Szélsők: Ivan Nincevic (Füchse Berlin), Lovro Sprem (CO Zagreb), Zlatko Horvat, Jerko Matulic (CO Zagreb). Átlövők és irányítók: Marko Kopljar (PSG), Denis Buntic (Kielce), Blazenko Lackovic (Hamburg), Nikola Spelic (Maribor), Jakov Gojun (Atlético Madrid), Domagoj Duvnjak (Hamburg), Drago Vukovic (Lübbecke), Damir Bicanic (Chambery). Beállók: Igor Vori (Hamburg), Zeljko Musa (Kielce). A veszprémieknek lesz még egy válogatott játékosuk, Chema Rodriguez a spanyol nemzeti csapatba kapott meghívót.

Érdekesség, hogy a 33 esztendős irányító nem volt ott az idei, hispán rendezésű világbajnokságon (amelyen a spanyolok aranyérmet ünnepelhettek), most a sérült Sarmiento helyén térhet vissza a válogatottba. Spanyolország holnap Macedóniában lép pályára a 2014-es dániai Európa-bajnokság selejtezőjének soron következő fordulójában. A „visszavágót” vasárnap Guadaljara városában rendezik meg. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!