Sport

2013.04.11. 14:29

Pénteken és szombaton is pályára lépnek

Az NB IB-s kosárlabda bajnoksága rájátszásos szakaszában több száz kilométert kell utazni egy-egy mérkőzés helyszínére. A Veszprémi ESC költségkímélés miatt ezen a hétvégén kétszer is pályára lép.

Novothny Ottó

A pénteki ellenfél a 9-20. helyért szervezett rájátszásban a 11. pozíciót elfoglaló Hódmezővásárhely lesz.

- Jó játékos állománnyal rendelkezik a riválisunk, rutinos és fiatal kosarasok ötvözete - mondta Kovács Nándor a veszprémiek mestere. - Hazai pályán mindenkire veszélyesek és a szereplésünket nyilván a hosszú utazás is befolyásolja majd. Ettől függetlenül szeretnénk tisztességgel helytállni. Sajnos Oltárczy Máté sérült, nem tarthat velünk.

A VESC (Szabó) két mérkőzést játszik ezen a hétvégén (Fotó: Penovác Károly)

Szombaton aztán a 20. helyezett Mezőberény otthonában folytatja a hétvégi menetelést a VESC.

- Ellenfelünk a leggyengébb a mezőnyben, ők újoncok. Ettől függetlenül oda kell figyelnünk, különösen azért, mert előző napon is pályán leszünk. Egyértelműen győzni szeretnénk ezen a találkozón, nem is lehet más a célunk.

A Hódmezővásárhely tizenegy alkalommal nyert eddig, a Mezőberény mindössze háromszor. Előbbi a Honvéd vendégeként kikapott ebben aszakaszban, a Vasast legyőzte. Utóbbi még nem hagyta el győztesen a rájátszásban a küzdőteret. A Sopron és a Győr is elverte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!