Sport

2013.04.28. 12:30

Szép eredmények a nemzetközi kupán

A Pest megyei Kartalon rendezték meg szombaton a 2. GALGA-SZAC KUPA Nemzetközi Karate Bajnokságot, amelyre több mint 100 karatéka érkezett Angliából, Írországból, Romániából, illetve Magyarországról.

Halmos György

A Veszprémi Shotokan Karate Club (VSKC) csapatából Bácskai Ádám és Urbán Tamás volt érdekelt a gyerekek között.

Ádám, egyéni küzdelemben ért el 3 helyezést. Tamás formagyakorlat első köre után a 3. helyen állt, de a döntős gyakorlatával magasan megverte a mezőnyt, így az első helyre lépett és megnyerte a haladó U13-as fiú kategóriát. Tamásnak egyéni küzdelemének első meccse nagyon szoros volt, de a bírók őt hozták ki győztesnek, a második mérkőzésen nem sikerült diadalmaskodnia, ezzel a 3. helyen végzett.

A gyermek csapatversenyben Ádám és Tamás egy ajkai társukkal állt tatamira, ahol a házigazda csapatával kellett megmérkőzniük; sikeresen vették az akadályt 3:0-ás összesítéssel megnyerték az U14-es fiú csapatküzdelmet.

Kadet korosztályban Gróf Dávid volt érintett a VSKC-ból, kategóriájában a 2. helyen végzett egyéni küzdelemben. Felnőtt egyéni küzdelemben Fuit Vilmos állt a VKSC-ből tatamira, ahol két nehéz mérkőzés után bekerült a döntőbe ahol a második helyezést ért el.

A verseny utolsó kategóriájában szintén Fuit Vilmos lépett a küzdőtérre, ahol két ajkai társával a második helyezést érték el.

(balról jobbra) Bácskai Ádám, Fuit Vilmos, Gróf Dávid és Urbán Tamás (Fotó: VKSC)

Helyezések:
Bácskai Ádám U12 egyéni küzdelem 3. hely, U14 csapat küzdelem1. hely.
Urbán Tamás U13 egyéni formagyakorlat 1. hely, U13 egyéni küzdelem 3. hely, U14 csapat küzdelem1. hely.
Gróf Dávid U18 egyéni küzdelem 2. hely.
Fuit Vilmos felnőtt egyéni küzdelem 2. hely, felnőtt csapat küzdelem 2. hely.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!