Sport

2013.05.16. 11:36

A veszprémiek becsületbeli mérkőzése jön

A másodosztályú labdarúgó bajnokságban három fordulóval a vége előtt, már csak az FC Ajkára várnak izgalmas összecsapások. Vass László csapata a negyedik helybe "kapaszkodik".

Novothny Ottó

A veszprémiek sorsa azonban eldőlt: a következő szezont már biztosan az NB III-ban kezdi meg az alakulat.  Az osztályozó nélküli bennmaradást jelentő négy helyért hatalmas a csata. Az FC Ajka az elmúlt időszakban elveszítette biztos pozícióját, így mindössze két ponttal előzi meg a helyére pályázó Sopront és a Tatabányát. Vagyis Vass László alakulatának egyetlen esélye van: menekülés a győzelembe. 

- A kozármislenyi mérkőzés után azt mondtam a fiúknak, hogy vereséget szenvedtünk, nem pedig elvertek bennünket - kezdte az ajkaiak mestere. - Az első félidőben talán árnyalattal jobbak is voltunk, utána viszont a csoport egyik élcsapata fölénk kerekedett. Összességében megérdemelten nyertek a házigazdák.

Az ajkaiak (balra Sipos, mellette Kanta) számára egy út járható: legyőzni a szombathelyieket szombaton (Fotó: Penovác Károly)

-  Remélhetően ugyanez mondható el majd a szombathelyiek elleni hazai meccs végén is.

- A célunk teljesen egyértelmű, nem is tehetünk mást: megszerezni mindhárom pontot. Fiatal csapat lesz az ellenfelünk, akik ráadásul mindenféle teher nélkül lépnek majd pályára. Egy a fontos és ezen dolgozunk: a kötelező győzelem érzése ne okozzon görcsösséget, felszabadultan, fegyelmezetten kell játszanunk. 

- Az biztos, hogy a riválisok keményen nyomulnak.

- Egyértelmű, hogy a hátralévő meccseken nem szabad hibáznunk. Végig teljes koncentráltsággal akarunk játszani és akkor elérjük a célunkat. 



A Veszprém FC helyzete és nyilván állapota is egészen más. A megyeszékhely társulata már semmiféleképpen nem teljesítheti célját. Marad a harmadik vonal. - Az biztos, hogy én ugyanúgy fogok dolgozni a hátralévő időszakban, mint eddig - jelentette ki Nagy Tamás a VFC szakvezetője.

- Bízom benne, hogy a fiúk is becsületbeli ügynek tekintik ezt a három mérkőzést és odateszik magukat. Nyerni akarunk, ez a célunk nem változott, más kérdés, hogy nem lehet pontosan kiszámolni, hogy a jelenlegi lelki állapot milyen következményekkel jár majd. Remélem mindenki a tisztességes megoldást választja és legyőzzük a bajaiakat. 



Idegenben begyűjtötték a hat pontot

Az FC Ajka meglehetősen parázs mérkőzésen, Subicz és Mihalecz találataival 2:0-ra győzte le ősszel a szombathelyiek második társulatát. Igaz, utóbbit és Mursitsot később kiállította a játékvezető. A veszprémiek viszont hatalmas csapást mértek a bajaiakra idegenben. A kilenc vendégtalálaton Osváth 2, Homma 3, Szabó 2, Molnár T. és Thiago osztoztak, sőt a házigazdák gólját is Nikolin "szerezte." Az nem valószínű, hogy hasonlóan lehengerlő lesz majd a VFC, sőt, ismerve a körülményeket, még a minimális hazai siker is örömet jelentene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!