Sport

2013.06.14. 12:19

Dobogós helyet várnak

A tapolcai Rédli András párbajtőröző (SzL-Bau Balaton Vívóklub) személyében Veszprém megyei résztvevője is lesz a vasárnap kezdődő vívó Európa-bajnokságnak.

MTI

A párbajtőrözőktől, mint mindig, ezúttal is jó eredményt várnak a magyar csapaton belül. A férfiak az idei világkupákon csapatban két második, illetve három harmadik helyet gyűjtöttek be, egyéniben pedig Boczkó Gábor Grand Prix-t nyert, Vk-bronzot szerzett, s utóbbiból jutott Rédli Andrásnak is.

Az Eb-n is ez a csapat pályázhat a legkomolyabb eséllyel dobogós pozíció kiharcolására, már csak a megbízhatósága miatt is. Boczkó és Rédli mellett Imre Géza és Szényi Péter alkotja a magyar párbajtőr csapatot.

A hazai szövetség (MVSZ) bejelentése szerint a legerősebb összeállításban szerepel a magyar válogatott a horvát fővárosban, ahol a 16 ezer fő befogadására alkalmas Zagreb Arenában zajlanak majd az asszók.

Az MVSZ abban bízik, hogy sportszakmai szempontból sikeres lesz a főpróba a majd két hónap múlva esedékes budapesti világbajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!