Sport

2013.06.09. 17:25

Köszönjük Carlos!

Olykor szomorkás, bús, máskor mosolygós, vidám és bulis gálán búcsúztatta kedvencét a megyeszékhely férfi kézilabdaklubja.

Horváth Gábor

Az MKB_Világválogatott mérkőzésen elköszönő főszereplő nem bírta könnyek nélkül, ahogyan a társak és a közönség egy része sem. Bizonyára igyekezett felkészülni az érzelmi sokkra, ennek ellenére az egész gála azzal telt, hogy próbálta visszatartani könnyeit. Hiszen Carlos Perez, vagy ahogyan mindenki hívja, Csárli nem egy magamutogató típus, szerénysége utolsó alkalommal is megmutatkozott.

A pályán néhány pillanatra megfeledkezett arról, hogy ezúttal milyen alkalomból gyűlt össze ötezer ember és egy seregnyi klasszis a Veszprém Arénában. A magasba emelkedett és lőtt, hálószaggatót, kapufán csattanót, trükköset. Pont úgy, ahogyan az elmúlt 16 évben ezt a bakonyi szurkolók megszokhatták.

Az MKB Veszprém KC vasárnap Carlos Perez napot tartott. A gálát megelőzően a kiválóság jelenlétében felavatták a Marian Cozma szobor előtt utat, amelyet mostantól Carlos Perez sétánynak hívnak. A bemelegítést élő karibi zene kísérte, az 1997-ben Kubából igazolt klasszist már a bevonulás előtt hatalmas ováció fogadta.

- Nagyon nehéz ilyenkor bármit is mondani. Jó érzés egy olyan helyre hazajönni, ahol ennyien szeretnek  - mutatott ki a közönség felé Perez, a 42 esztendős átlövő elárulta: azt tervezi, hogy még kitölti egyéves katari szerződését, aztán pedig végleg visszavonul és pihen. A búcsúzó legendáról Nagy László csapatkapitány azt mondta, hogy mind emberileg, mind játékosként 11-est érdemelne egy tizes skálán.



- Rengeteg ember miatta szerette meg a kézilabdát. Nagyon sokat köszönhetünk neki  - tette hozzá a bakonyiak klasszisa, aki a gála végén kijelentette: Magyarország mindig az ő otthona lesz és Veszprém is mindig az ő otthona lesz. Minden kézirajongó elégedetten csettinthetett a nyelvével a Világválogatott összeállítását böngészve. A bemutatásnál Csárli után Dejan Peric és Pásztor István kapta a legnagyobb tapsot. Világ és olimpiai bajnokok futottak a pályára. Mielőtt még elkezdődött volna a találkozó, Perezt ajándékesővel halmozták el, az ünnepelt kapott meglepetést a szurkolóktól, a játékvezetőktől, a szövetségtől, a főszponzortól, a várostól Pro Urbe díjat vehetett át és a Magyar Olimpiai Bizottság is kitüntette. Megkapta a magyar bajnoki győzelemért járó tálat, amelyet rögtön át is nyújtott Nagy Lászlónak.

A búcsúzó kiválóságról sétányt neveztek el az aréna előtt


A gálameccs első gólja természetesen Perezé volt, aki a Világválogatott tagjaként lépett (először) pályára. A felek ahogyan ilyenkor kell igyekeztek trükkökkel színezni a játékot, röpködtek a kínai figurák, a hát mögötti passzok és cunderek. A kapusok is kitettek magukért, Peric és Sterbik is bemutatott egy-két olyan mozdulatot, amelyek miatt annak idején annyira megszerették őket a királynék városában. Az Iváncsik testvérek szépen játszottak össze, Buntic és Horvat saját hatosáról próbált eredményes lenni, Fazekas előrekalandozott és egy majdnem gólpassz erejéig beszállt a játékba Marton sporttárs is.

A közönség partner volt a gálában: vicces bekiabálások lazították még jobban a hangulatot, a szurkolók neveket skandáltak, biztatták a bakonyiakat és elsősorban Perezt, aki a második félidőben átállt az övéihez, utoljára húzott Veszprém-mezt. Az utolsó másodpercekben már szinte az össze játékos a pályán volt, mindenki Csárlit ölelte, majd egész egyszerűen a magasba kapták az átlövőt és feldobálták a pálya közepén.

Carlos Perez a legnagyobb király! az ünnepelt már egy rögtönzött színpadon fogadta a szurkolók skandálását és vastapsát. Szikraesőben búcsúzott, miközben mezszámát visszavonultatta a klub. Emlékezetes gála volt, Carlos Perez pályafutásához méltó.

Eredmény: MKB Veszprém KC_Világválogatott
41:38 (18:19). Veszprém Aréna, 5000 néző. V.: Horváth, Marton. MKB: Alilovic - Császár 2 (1), Sulic 4, Nagy 4, Schuch, Jamali 4, Iváncsik G. 8. Csere: Fazekas, Borbély (kapusok), Gulyás 2, Iváncsik T. 2, Perez 6, Laluska 1, Chema, Oneto 1, Terzic, Pesic 4, Gulás 1, Strannig 2. Edző: Carlos Ortega. Világválogatott: Peric Horvat 9, Vujin 3, Balic 1, Stojkovic 4, Perez 5, Pásztor 8. Csere: Sterbik, Mikler (kapusok), Ruesga, Buntic 1, Ilic 3, Carou 4.

 

 

 

Világbajnok irányítóval erősödött a keret

Perez búcsúja miatt kissé ugyan háttérbe szorult, ám egy másik jelentős eseménynek is otthont adott vasárnap az aréna. A klub hivatalosan bemutatta új igazolását, a spanyol válogatott Carlos Ruesgát. Örülök, hogy a Veszprém játékosa lehetek. Mindig is nagyon szerettem ebben a városban pályára lépni. Bízom benne, hogy jó teljesítménnyel tudom majd segíteni új csapatomat nyilatkozta a sajtótájékoztatón a 28 esztendős irányító, aki idén világbajnok lett a spanyol nemzeti együttessel. A játékos és az MKB Veszprém KC kétéves szerződést kötött egymással.

 

Bemutatkozott egy másik Carlos, a Veszprém új irányítója, Ruesga

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!