Sport

2013.07.07. 14:08

A világon a legjobb muay thai-ban

Tapolca adott otthont a közelmúltban a WAKF világszervezet K1 Muay Thai MMA Grapping sportág világbajnoki versenyének.

Novothny Ottó

A Veszprémi Thai-box SE színeiben Szőke Tibor lépett szorítóba. Körmendi Ferenc tanítványa az egyik legkeményebb szakágban, a muay thaiban indult, ami azt jelentette, hogy a rúgás és ütés kombinációk mellett könyökkel és térddel is támadhatták egymást az ellenfelek.

Szőke Tibor (balra) világbajnoki aranyérmet szerzett, felkészítője, Körmendi Ferenc természetesen elégedett volt tanítványa teljesítményével

Szőke riválisa a rutinos fővárosi Lőrinczi György volt. A háromszor két perces csata első két menetében a veszprémi fiatalember előnyt szerzett, így az utolsó százhúsz másodpercben egyetlen esélye maradt Lőrinczinek, ha kiüti ellenlábasát.

Ez nem sikerült, mert a veszprémi harcos taktikusan, és nagyszerűen küzdött, végül Szőke Tibor egyhangú pontozással diadalmaskodott, megszerezve a +91 kilogrammos súlycsoportban az említett szervezet világbajnoki aranyérmét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!