Sport

2013.07.29. 18:08

Forró, mosolygós rajt

Az év legforróbb napján kezdte meg nyári felkészülését az MKB Veszprém KC. Az első tréninget a csapatkapitány Nagy László kihagyta, de nélküle is 18 játékos vett részt a gyakorláson.

Horváth Gábor

Hétfőn elrajtolt a munka a veszprémi férfi kézilabdacsapatnál, amely előtt kemény, izzadtságos hetek állnak. Izzadtságból persze már az első napon sem volt hiány, tekintve, hogy Carlos Ortega mester az esztendő legmelegebb napján vezette első nyári edzését.
A szabadságukról visszatérő játékosok reggel találkoztak először, és némi bemelegítő futással ezt rögtön meg is ünnepelték. Délután a Veszprém Arénában edzett a társaság, amelynek tagjairól - játékos, könnyed bemelegítés ide, vagy oda  - már tíz perc után szakadt a víz. 

Az átlagon felüli nagy meleg és a fizikai megpróbáltatások ellenére kiváló hangulatban telt a gyakorlás, a játékosokon látszott, hogy már mindannyiuknál kialakult a labdaéhségnek nevezett nyár végi "kézilabda-betegség". Feltűnő volt, hogy az újak máris beilleszkedni látszottak, egyikük sem maradt ki az időnkénti viccelődésből és az ugratásokból.

 

A spanyol mester, Carlos Ortega (a kép szélén balra) megtartotta a felkészülési első edzését, a játékosok nagy kedvvel tréningeztek (Fotó: Orosz Péter)



Összesen 18-an vettek részt az első gyakorláson. A frissen igazoltak közül először edzett új társaival a szerb Momir Ilic (akit kicsit felemás érzés volt látni MKB-verő THW Kiel nadrágban), és a spanyol Carlos Ruesga. Ott volt a régi-új Uros Vilovski, aki tavasszal Franciaországban szerepelt kölcsönben, valamint a legutóbb a Pick Szegedben kézilabdázó szerb válogatott szélső Rajko Prodanovic. Egy "kakukktojást" is felfedeztünk: az ismeretlen fiatalember az iráni Iman Jamali kisöccsének látszott, de kiderült, hogy nem állnak rokonságban. Viszont legalább honfitársak, egy beállósról van szó (a nevét sajnos nem sikerült megtudnunk).

Nagy László nem lehetett ott az első tréningen, a kapitány a klub tájékoztatása szerint egy sporttal nem összefüggő beavatkozáson esett hétfőn át. Mint említettük, kemény időszak előtt áll az együttes, amely a szeptember elejéig tartó felkészülési időszakban az edzések mellett több külföldi tornán is szerepel. A csapat már most vasárnap elutazik, de még nem játszani, a bakonyiak a szlovéniai Rogla sport és szabadidő központban töltik a jövő hét nagy részét. Többek között napi három tréninggel.
A 2013/2014-es szezonban legfeljebb 16 fős kerettel szerepel majd a Veszprém, és várhatóan már Szlovéniába is csak ennyien utaznak el.





Nemsokára kiderül, ki távozik még

Többször említést tettünk róla, egyelőre nincs minden személyi kérdés eldöntve a veszprémieknél. Nem zárult le még például Christian Zeitz ügye, a balkezes német átlövőt ugyan már leigazolta az MKB a THW Kieltől, ám azt még nem tudni, hogy a hároméves szerződés idén, vagy csak jövő nyáron lép életbe. Minden bizonnyal a Párizsba igazoló Császár Gábor mellett más távozók is lesznek, hiszen a vezetőség 15-16 emberben gondolkodik. Hamarosan eldől, ki válik létszámfelettivé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!