Sport

2013.07.02. 13:36

Országos bajnok alsóörsi kézilabdások

Lenyűgöző fölénnyel nyerte meg a kézilabda diákolimpia IV. korcsoportjának országos fináléját az alsóörsi fiúcsapat.

Horváth Gábor

Az alsóörsi Endrődi Sándor Református Általános Iskola és Kézilabda Utánpótlás Központ együttese magabiztos teljesítménnyel, minden mérkőzését megnyerve lett országos bajnok a Győrben rendezett döntőben. Tette ezt úgy, hogy sérülés miatt két játékosára sem számíthatott. A végső győztes sorrendben a Debrecent, majd a Tatabányát fektette két vállra, az elődöntőben a szegedieket, a döntőben pedig a debreceni együtteset egyaránt tíz góllal verte.

A Balaton–partiak az eredményes és a látványos játék mellett sportszerű magatartásukkal is kiérdemelték az ellenfelek és a nézők elismerését. A nyolcas finálénak volt egy másik Veszprém megyei résztvevője is, a veszprémi Dózsa György Általános Iskola alakulata bronzérmet szerzett.

 

Az alsóörsi ifjak az elődöntőben, a döntőben is tízzel nyertek (Fotó: Endrődi iskola)



A különdíjaknál teljes volt a Veszprém megyei főlény: az alsóörsiek közül került ki a legjobb kapus, Sneider Bence, valamint a legjobb játékos, Borzas Uros. A Dózsa csapata pedig gólkirályt adott Szöllőskei Gergő személyében.

A döntő végeredménye: 1. Alsóörs, Endrődi, 2. Debrecen, Kazinczy, 3. Veszprém, Dózsa, 4. Szeged, Piarista, 5. Budapest, Kassa, 6. Nyíregyháza, Bem, 7. Tatabánya, Kodály, 8. Győr, Gárdonyi.

A bajnokcsapat névsora: Sneider, Jónás, Kecskeméti, Csík, Somogyvári, Bodó, Jovanovics, Varga, Borzas, Albek, Ilicsin, Takács, Ginder. Edző: Hidasi Ferenc és Lipták Gyula.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!