Sport

2013.07.31. 11:46

Pápai nevelésű fiatalok is pályára léptek

Szinte a teljes pápai játékoskeret lehetőséget kapott a bizonyításra az NB II-es Szigetszentmiklós ellen vívott, 2:0-ra megnyert kedd esti felkészülési mérkőzésen a Perutz Stadionban.

Napló

Tóth Bálint tanítványai magabiztos, kétgólos sikert értek el a tesztmeccsen, melynek az első félidejében a Szűcs – Nagy S., Struhár, Rodenbücher, Présinger – Orosz M., Supic, Szabó O., Ivancsics – Eszlátyi, Griffiths összetételű csapatot láthatták a pályán a szurkolók. Az élvonalbeli hazaiak elszántan, nagy elánnal vetették bele magukat a másodosztályú Szigetszentmiklós elleni küzdelembe. Orosz a meccs elején eltalálta a kapufát, majd a ferencvárosi kölcsönjátékos a félidő közepén remek átadással szolgálta ki Ivancsicsot, aki megszerezte a vezetést a Lombardnak. Nem sokkal később megduplázták előnyüket a bakonyaljaiak, miután Présinger pontos beadását Supic a hálóba fejelte.

Fotó: Penovác Károly

A félidőben sorcserét hajtott végre Tóth Bálint vezetőedző, a kezdőcsapatból mindössze Orosz maradt a gyepen. A második játékrészt a Horváth – Dóczi, Nagy T., Mecinovic, Németh M. – Tajthy, Maksimovic, Tóth G., Arsic – Király, Orosz alkotta együttes kezdte, a mérkőzés utolsó 10 percében pedig három fiatal pápai labdarúgó, Badics Patrik, Baldauf Konrád és Bolla Gergő is megmutathatta magát az első csapatban. Az eredmény viszont már nem változott, a pápaiak négy nappal a balszerencsés szezonnyitó után önbizalomnövelő győzelemmel hangoltak a bajnoki folytatásra.

Tóth Bálint elmondása szerint eléggé bő a Lombard kerete, ráadásul még a felkészülési időszak utolsó hetében is érkeztek Pápára új játékosok, akiket mérkőzés közben is szemügyre szeretett volna venni – minderre pedig remek lehetőség kínálkozott a hétközi tesztmeccsen.

A Lombard Pápa az NB I második fordulójában a Budapest Honvédhoz látogat, a mérkőzés augusztus 4-én, vasárnap 18.30-kor kezdődik a fővárosi Bozsik József Stadionban.

Hét edzőmérkőzés, öt győzelem

Az idei nyáron a Lombard Pápa eddigi hét edzőmérkőzéséből ötöt megnyert. Tóth Bálint legénysége az AFC Sageata Navodari (2:1), a Duslo Sala (3:0), az FK Sarajevo (5:0), az FC Ajka (3:1), valamint a Szigetszentmiklósi TK (2:0) ellen hagyta el győztesen a pályát. A sárga-feketék mindössze a legelső felkészülési találkozójukat veszítették el, akkor az osztrák Mattersburg győzött 1:0-ra ellenük. A mérleget még egy Zalaegerszeg elleni gólnélküli döntetlen színesíti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!