Sport

2013.07.02. 12:58

Újult erővel készül a veszprémi birkózó

Tavaly sérüléssel bajlódott, de idén januártól ismét teljes erőbedobással készül Németh Zsanett, a Veszprémi Dózsa SC kadet világbajnok birkózója.

Novothny Ottó

A berhidai születésű sportoló jelenleg Budapesten él és gyakran ott is edz. Annak ellenére, hogy még csak első éves junior korosztályú, már a felnőtt magyar birkózó válogatottnak is tagja. Az idén három nagyon fontos versenyen kell szőnyegre lépnie, illetve bizonyítania. A magyar bajnokság már befejeződött, ott a 72 kilogrammos súlycsoportban, elsőévesjuniorként a döntőbe jutásért harcolhatott. Végül a kanadai–magyar Vanessa Wilson minimális különbséggel bizonyult jobbnak nála.

– Három menetet birkóztunk és végül egyetlen pont döntött, sajnos nem az én javamra. Hosszú idő után ez volt az első éles fellépésem, sokat kellett fogyasztanom, összességében elégedett vagyok a bronzéremmel – fogalmazott Németh. Ezt követően edzőtáborokban gyakorolt a birkózó, hiszen a napokban kezdődik Macedóniában a junior Európa bajnokság, ahol Zsanett a mezőny egyik legnevesebb tagja lesz.

 

Németh Zsanett (kék dressz) a Veszprémi Dózsa színeiben áll rajthoz több világversenyen is



– Mindenképpen a dobogón szeretnék zárni, a kihagyás ellenére is ez a célom. Természetesen a harmadik helynek is örülnék, de az elsődleges elvárás magammal szemben az aranyérem megszerzése – mondta a berhidai hölgy. Augusztus közepén viszont a junior világbajnokságot a bulgáriai Szófiában rendezik meg, ahol szintén van esély a dobogó elérésére.

A sorozat végén, szeptemberben Budapest lesz az otthona a felnőtt világbajnokságnak, ahol Németh ugyancsak ott lesz a mezőnyben. Óriási megtiszteltetés olimpiai, világ és Európa bajnokokkal együtt birkózni. Nagyon várom a mérkőzéseket és ha már ott leszek, megpróbálok néhányat meg is nyerni zárta mondatait Németh Zsanett.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!