Sport

2013.08.05. 22:00

A Veszprém megyei csapat jól szerepelt

Az amatőr labdarúgás "éledezik ". Megindult egy olyan folyamat, amely remélhetően hagyományt teremt majd és a hazai futball előrelépéséhez vezet. A kezdet, mint szinte mindenhol, itt is meglehetősen nehéz volt.

Novothny Ottó

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kezdeményezésére az amatőr labdarúgók is lehetőséget kapnak arra, hogy összemérjék tudásukat, felkészültségüket. Az amatőr jelzőn ezúttal azokat a játékosokat értjük, akik a megyei bajnokságokban űzik a labdát.

A szervezkedés első állomásaként a megyei szövetségek felkérték a csapatvezetőket, hogy csapataikból ajánljanak olyan játékosokat, akik emberileg, szakmailag megfelelnek arra, hogy képviseljék megyéjüket a tornákon.

A Veszprém megyei együttes összeállításáért Pintér Csaba a pétiek és Viski László, a tapolcaiak szakvezetője volt a felelős.

– Hát nem indult minden teljesen gömbölyűen – fogalmazott Pintér László. – az említettek nem voltak túlzottan aktívak és később is akadtak gondok, de természetesen minden problémát megoldottunk.

Olyannyira, hogy Veszprém megye válogatottja megnyerte a régiós tornát, melyen Vas, Zala, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megye voltak a riválisok. Ennek a sikernek köszönhetően jutott a következő körbe a társaság. Az országos döntőt Nyíregyházán bonyolították le.

A Veszprém megyei labdarúgó válogatott vereség nélkül zárta a nyíregyházi országos döntőt, igaz gólt sem rúgtak a fiatalok (Fotó: Penovác Károly)

– Nem voltunk szerencsések, hiszen a sorsolásnál a házigazdákat húztuk ki – folytatta a történetet a pétiek edzője. – Az első félidőben nem játszottunk jól, a másodikban már akadtak lehetőségeink. Végül nem született gól, majd az első büntetőt elhibáztuk és mivel az ellenfél ezt a szívességet nem tette meg, így ők jutottak a döntőbe.

A másik ágon is gólnélküli meccset játszott egymással Csongrád és Tolna megye csapata.

– A harmadik helyért a tolnaiakkal küzdöttünk. Sajnos ezúttal is kihagytuk a gólhelyzeteinket, minek következtében megint a 11-esekre maradt a döntés. Ismét alulmaradtunk, 7:6 arányban kaptunk ki és zártunk a negyedik helyen.

A döntőben a csongrádiak 1:0 arányban legyőzték Szabolcs-Szatmár-Bereg megye társulatát, így ők nyerték a tornát.

– Érdekes mérkőzéssorozat volt, hiszen az egyetlen találat szerzője a gólkirályi címet is begyűjtötte... A jó hír viszont, hogy a záróbanketten tájékoztattak bennünket: hagyományt szeretnének teremteni, illetve kialakítani az országos amatőr válogatottat. Ezt úgy szeretnék megvalósítani, hogy a négy régió vezetőit (Veszprém megyében Viski Lacit és engem) megbíztak azzal, hogy a régiós tornán látott játékosokból alakítsunk ki egy csapatot. Ez az alakulat aztán játszik majd a Tolna megyei régió (Baranya, Fejér, Budapest, Somogy) válogatottjával, majd a Kelet és Nyugat legjobbjai is összemérik tudásukat és a folyamat végén lesz magyar amatőr foci válogatott. Természetesen még csak a tervezés időszakánál tartunk, de várjuk a fejleményeket – mondta Pintér.

A szakember hozzátette: volt hiányérzetük, hiszen a büntetőknél alakulhatott volna fordítva is az eredmény, de alapvetően minden résztvevő dicséretet érdemel, mert a felkészülési időszakban, dacolva a gondokkal, áldozták fel ezt a két hétvégét azért, hogy szerepeljenek a tornán.

 

A csapat tisztességgel szerepelt

Veszprém megye válogatottját Kónya András és Patus Csaba masszőrök, illetve Sikos László és Tuczai Gyula csapatvezetők kísérték el a nyíregyházi labdarúgó tornára.. A játékosok: Radnai Gábor, Nyári Dániel (Fűzfői AK), Dunavölgyi Richárd, Gáti Róbert, Kaufmann Attila, Szabó Patrik, Uj Tamás (pétiek), Bárány Péter, Lukácsa Richárd, Szűcs Adrián, Pupos Krisztián (tapolcaiak), Marics Máté, Pávlicz Péter (Úrkút), Németh András, Csala Ferenc (sümegiek), Kottyán Bálint (Csetény). Szakvezetők: Pintér Csaba és Viski László.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!