Sport

2013.08.12. 22:00

Szűcs ismét fontos védéseket mutatott be

Pápa (ha) Három forduló után hét pont szerepel a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapatának neve mellett az NB I tabelláján. Az újabb győzelem megszerzéséhez Szűcs Lajos remek teljesítménnyel járult hozzá.

Napló sport

Ahogy mondani szokták, a Kaposvár elleni bajnokin a pápaiak kiváló hálóőre ismét „lehúzta a rolót”, zsinórban második meccsén őrizte meg a kapuját a góltól.

A 2013/2014-es szezonban a harmadik bajnokiját a találkozó esélyeséhez méltóan kezdte a Lombard a Perutz Stadionban, a bakonyaljaiak a kezdő sípszót követően egyből magukhoz ragadták a játék irányítását. A hazai fölény a 19. percben érett góllá, igaz, a vendégek védelme nagyban hozzájárult a vezetést eredményező találathoz, ugyanis a kaposvári Addo szerencsétlen mozdulattal a saját kapujába juttatta a labdát.

Nem sokkal később aztán egalizálhattak volna a Somogy megyeiek, azonban Szűcs bravúrosan szögletre mentette Balázs lövését.

Az első félidő derekán Tóth Bálint, a pápaiak vezetőedzője a megsérülő Supic helyett Maksimovicot küldte pályára, és a kényszerű csere nem tett jót a csapat eddig nagyszerűen működő védekezésének. Ettől függetlenül újabb vendéghelyzetet nem jegyezhettünk fel, sőt nem sokkal a szünet előtt Orosz mesteri centerezését Griffiths a hosszún a hálóba lőtte – „apró” szépséghiba, hogy a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot. Habár a tévéfelvételek alapján sem lehet teljesen pontosan megítélni a szituációt, ez a bírói döntés erősen véleményesnek tűnik. A fordulást követően aztán a Lombard-védelem egy másik alappillére sem tudta folytatni a játékot, Présingert ugyancsak sérülés miatt kellett lecserélni. A második játékrész elején Szűcsnek ismét dolga akadt, majd Eszlátyi büntetőből megduplázhatta volna a sárga-feketék előnyét, azonban Ranilovic hatástalanította a tizenegyest.

A hátralévő időben az NB I legjobb kapusának még egyszer-kétszer be kellett vetnie rutinját és időtálló reflexeit a kaposvári támadások semlegesítésének érdekében, így az előző héten 40. születésnapját ünneplő hálóőr is hozzátette a magáét a még veretlen együttese újabb 1:0-s győzelméhez.

A pápaiak kapusát, Szűcs Lajost 40. születésnapja alkalmából a szurkolók is megköszöntötték (Fotó: Zwicker Tamás)

A Lombard-Kaposvár találkozó (egyik) főhőse lehetett volna a pápaiak újonnan igazolt csatára, Eszlátyi István. A 22 éves futballista a nyári edzőmeccseken 7 gólt szerzett, a nyitófordulóban is megzörgette az ellenfél hálóját, nem mellékesen pedig a büntetőket is mindig magabiztosan végezte el. Most viszont elrontotta a tizenegyest, ami ugyan nem bizonyult mérkőzést befolyásoló hibának, de érthetően megviselte a fiatal támadót.

– Magabiztosan álltam oda elvégezni a tizenegyest, mentálisan teljesen rendben voltam, de sajnos rosszul találtam el a labdát, így védeni tudott a kaposvári hálóőr - idézte fel a történteket kérdésünkre Eszlátyi István. – Az első félidőben jól játszottunk, nekem sem ment rosszul a játék. Viszont a második játékrész elején nem teljesítettem megfelelően, a kihagyott tizenegyes pedig teljesen megfogott. Nagyon szerettem volna segíteni a csapatnak, de ez most sajnos nem sikerült. Kétgólos előny birtokában jóval könnyebbé vált volna a mérkőzés, így azonban alaposan meg kellett szenvednünk a sikerért. Sajnálom, hogy így alakult, de minden erőmmel azon leszek, hogy kárpótoljam a csapatot és a szurkolókat – fogalmazott a fiatal csatár.

Mint mondta, csapattársaitól kizárólag bíztatást kapott, mindenki mellé állt és támogatta az elhibázott büntető után. Az élet persze a futballban sem áll meg, néhány hét múlva már csak arra emlékszünk majd, hogy a 3. fordulóban 1:0-ra nyert a Pápa, Eszlátyi pedig még számtalan meccsen bizonyíthatja tehetségét – például szombaton a Mezőkövesd ellen.

 

Közel százötven millió a kasszában

A magyar futballszövetség (MLSZ) az előző idényben összesen 2,71 milliárd forintot osztott szét a tizenhat élvonalbeli fociklub között a televíziós mérkőzés-közvetítések jogdíjából. Minden klub 89,6 millió forintos normatív támogatást kapott, emellett a liga névadójától is érkezett 11,2 millió forint a számlákra. Tovább növelte ezt az összeget a tabellán elért minél jobb helyezés, a televíziós nézettség, illetve a Magyar Kupában és a Ligakupában közvetített találkozók száma is. Így a Pápa összesen 143,8 millió forinttal gazdagodott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!