Sport

2013.08.13. 22:00

MKB Veszprém KC: három rangos torna szerepel a programban

Veszprém - A roglai edzőtábort követően néhány napig Veszprémben készül a bajnoki címvédő MKB Veszprém KC férfi kézilabda együttese, majd péntektől Németországban szerepel a Sparkassen kupán.

Napló sport

Az MKB Veszprém KC férfi kézilabda együttese az elmúlt hetet Roglán töltötte. A szlovéniai edzőtáborban alaposan megdolgoztatta Carlos Ortega edző a társaságot, napi három tréninget vezényelt a srácoknak. Reggel futás, késő délelőtt súlyemelés, majd délután labdás edzés szerepelt a programban.

A szakvezető a Roglán látottakkal és tapasztaltakkal kifejezetten elégedett volt. Carlos Ortega úgy fogalmazott, hogy meglepően jól bírták a srácok az erőltetett tempót.

– Egyáltalán nem számítottam rá, hogy mindenki ilyen jól viseli majd a megpróbáltatásokat. Senki sem nyafogott, mindenki tette a dolgát. Nagyon elégedett vagyok az elvégzett munkával és annak minőségével is – tudtuk meg az edzőtől.

A veszprémiek csak napokat edzenek az arénában, mert több nemzetközi tornán rajthoz állnak Németországban és Franciaországban. Fotó: Orosz Péter

Szlovéniából hazatérve péntekig a Veszprém Arénában készül tovább a csapat, majd a németországi Ehingenbe repül, ahol a Sparkassen Kupán három mérkőzés vár rá. Előbb szombaton délelőtt a horvát CO Zagreb, aztán még ezen a napon este a lengyel Kielce lesz az ellenfél. Másnap az összecsapások eredményeitől függően helyosztót játszik a gárda – az első, harmadik, vagy ötödik helyezésért.

Augusztus 19-től, hétfőtől három napig ismét Veszprémben gyakorol a bajnoki címvédő, ám ezután Franciaországot veszi célba, a Trophée Morbi'Hand elnevezésű nemzetközi tornán vendégeskedik. A kétnapos esemény házigazdái Lorient és Vannes városai.

Előbbiben rendezik a csoportmeccseket, utóbbi pedig a helyosztóknak ad majd otthont. Eszerint a bakonyiak előbb a Nantes-tal mérik össze erejüket, majd másnap a KIF Kolding (dán)–PSG (francia) találkozó győztesével/vesztesével játszanak.

Két napos veszprémi tartózkodás után ismét Franciaországba repül az MKB, az Euro Tuornoi 2013 kézilabda tornán Strasbourgban játszik. A Chambery és a Dunkerque ellen kezdenek Carlos Ortega tanítványai, a záró napon pedig a helyosztók következnek a PSG, a Vardar Szkopje (macedón), vagy a Zaragoza (spanyol) ellen.

A feszített program gyakorlatilag közvetlenül a bajnoki rajt előtt zárul.

A Gyöngyös ellen kezd a címvédő

A Magyar Kézilabda Szövetségben már elkészítették a 2013/14-es bajnoki évad sorsolását. Eszerint a címvédő, MKB Veszprém KC a tavalyi hatodik helyezett Gyöngyössel kezdi a pontvadászatot hazai pályán a szeptember 7-8-ai hétvégén. Természetesen a Bajnokok Ligája szereplés miatt még nincs pontos menetrend, de elvileg a legnagyobb riválissal, a Pick Szegeddel a tizedik fordulóban találkozik majd először a Veszprém, ráadásul ezt a meccset idegenben rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!