Sport

2013.08.06. 14:56

Négyen edzőtáborban

Négy Veszprém megyei fiatal is részt vehetett a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Röplabda Szövetség tehetséggondozó programjában, ahol a legügyesebb 14 év alatti strandröplabdás fiatalnak biztosítottak gyakorlási lehetőséget.

Napló sport

A Bakony–Balaton Röplabda Akadémia képviseletében a sümegi Blazsovics Dorka, valamint az ösküi Kutasi Nikoletta, míg a Veszprémi Egyetemi SC-től Miklós Roxána és Schlemmer Bianka vehetett részt az egy hetes zánkai edzőtáborozáson. Ancsin Ildikó és Buday Balázs edzők irányították a tizennégy fiú és huszonnégy lány tréningjeit.


A tehetséges röplabdás fiatalok egy hétig edzőtáboroztak


A rekkenő hőség ellenére délelőtt és délután is szorgalmasan gyakoroltak a fiatalok. Az egy hét alatt sportág mozgásanyagában igyekeztek minél jobban elmélyülni a résztvevők, akiket a neves szakemberek segítettek abban, hogy javíthassák tudásukat. Mint megtudtuk, az itt megismert, regisztrált és felmért gyerekek képezik az alapját annak a tehetséggondozó programnak, amely felett a MOB és az MRSZ bábáskodik. Ez a kezdeményezés a röplabda sportág megújítását célozta meg, illetve a tehetséges utánpótlásbázis szélesítésére is kísérletet tesznek a sportvezetők.

Az edzőtábor végén a hajmáskéri székhelyű Bakony–Balaton Röplabda Akadémia, valamint a Nyugat-balatoni Regionális Sportcentrum közösen szervezett strandröplabdaversenyt a résztvevőknek Zalakaroson. A lányoknál tizennégy, míg a fiúknál öt csapat küzdött a minél előkelőbb helyezésekért. A legjobbakat a szervezők érem- és serleg-díjazásban részesítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!