Sport

2013.08.14. 22:00

Öt napig tájfutás

Hungária-kupa helyszíne lesz Veszprém megye augusztus 16. és 20. között. Az ötnapos tájékozódási futóversenyt harmadik alkalommal rendezik meg a veszprémiek.

Novothny Ottó

A nemzetközi mezőny hamarosan megérkezik a megyeszékhelyre, hogy augusztus 16-án pénteken Bakonybél környékén nekivágjon az első pályának, elkezdődjön a Bakony-kupa. Ezen klasszikus hegyvidéki terep lesz, vadregényes sziklaalakzatokkal.

Másnap az Eurowest-kupán szintén Bakonybél környékén versengenek a tájfutók, ekkor lapos hegyhátak között helyezik ki az érintési pontokat a házigazdák.

Augusztus 18-án a Transmodul-kupát Veszprém belvárosába tervezik a vendéglátók, különleges program lesz ez résztvevőknek és nézőknek egyaránt.

Hétfőn a Tüskés Endre-emlékverseny a rátóti nagymezőre viszi a tájfutókat, itt minimális lesz a szintkülönbség.

Másfél ezren startolnak majd (Fotó: Penovác Károly)

Kedden pedig a Pepper és Fuchs-kupán a gyakorlótér környékén, részben mesterséges környezetben kell jól teljesíteniük a sportembereknek.

Érdekesség, hogy 1967-ben rendezték az első Hungária-kupát Veszprémben, hogy aztán a második (1976) alkalommal már kettőezernél is többen álltak rajthoz, ami akkor rekordszámú indulót jelentett. Az idén öt kontinens harmincegy országának sportolói neveztek, a résztvevők száma 1437 lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!