Sport

2013.08.22. 14:31

Ajka Kristály: Pálya és gond

Történelmi sikert ért el a legjobbak közé való feljutással az Ajka Kristály NB I-es bajnok tekecsapata. Az együttes szombaton friss világbajnokok részvételével avatja vadonatúj pályáját, ám időközben veszélybe került az egyesület működése.

Horváth Gábor

Történetében először szerepelhet a honi teke legmagasabb osztályában, a Szuperligában az Ajka Kristály. Ám hiába hárult el az utolsó akadály is, megépült az első ligában kötelező panelpálya, a klub helyzete egyáltalán nem biztató.

A régi pálya átépítését az önkormányzat és más, kisebb szponzorok segítségével sikerült megvalósítani, az egyesület tulajdonosának, az üveggyárnak a beígért támogatása azonban még nem érkezett meg, ami veszélybe sodorja a csapat működését. Így pedig könnyedén bekövetkezhet az abszurd "pálya van, csapat nincs " állapot.

Az ajkai Tóth Zoltán is hétvégén már az új pályán guríthat (Fotó: Penovác Károly)

Ettől függetlenül szombaton hivatalosan is felavatják az új játékteret. A több mint ötvenszeres válogatott Nagy Lajos játékos-edzőtől megtudtuk, az előző szezon Szuperliga-bajnoka, a négy friss világbajnokkal felálló Zalaegerszeg vendégeskedik Ajkán. A találkozó szombaton délelőtt tíz órakor kezdődik.

- A mérkőzés azért is fontos, hogy lemérjük, mit tudunk. Ehhez egy igazán jó ellenfélre van szükség, a ZTK ellen kiderül, hogy el vagyunk-e maradva a kívánt szinttől - nyilatkozta lapunknak Nagy Lajos.

A Szuperliga 2013/2014-es idénye egyébként jövő héten indul. Az elsősorban helyi játékosokat foglalkoztató ajkaiak az első fordulóban a 2013-as Bajnokok Ligája és Világkupa győztes Szeged otthonába hivatalosak. Remélhetőleg, ott is lesznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!