Sport

2013.10.18. 10:44

Pokoli hangulat: Zágrábban szerepel a Veszprém

A horvát fővárosban lép vasárnap pályára az MKB–MVM Veszprém KC a kézilabda Bajnokok Ligájában. Az eddig hibátlan magyar bajnok a régi rivális otthonában is esélyes.

Horváth Gábor

A CO Zagreb ma nem az a név a nemzetközi kézilabdázásban, mint néhány éve, ugyanakkor a folyamatosan kinevelődő fiatal tehetségek és a horvát mentalitás együttesen biztosítják a minőséget.

A zágrábiak csapata jelenleg épülőben van, ezt mutatják az eredmények is. Boris Dvorsek együttese a BL idei csoportkörének első fordulójában hazai pályán három góllal (24:21) győzte le a szlovén Celjét, múlt héten pedig idegenben fektette könnyedén (35:24) két vállra a sereghejtó orosz St. Petersburgot. A két meccs között viszont kikapott az ukrán Zaporozsje otthonában (30:31).

– Úgy gondolom, hogy esélyesként pályázunk a csoport első helyére, azonban ez azt is jelenti, hogy most mindenki minket akar legyőzni – válaszolta megkeresésünkre Iváncsik Tamás. Az MKB–MVM jobbszélsője szerint pokoli hangulat vár rájuk vasárnap Zágrábban.

– Nagyon nehéz lesz. Bizonyára rengeteg hazai szurkoló látogat ki a mérkőzésre, igaz, úgy hallottam, hogy itthonról is több mint ezren lesznek a csarnokban. Az ő buzdításuk sokat segíthet nekünk. Biztos vagyok benne, hogy a hazaiak mindent megtesznek a dolgunk megnehezítése érdekében.

A nyári felkészülés során (augusztus 17-én Németországban) a veszprémiek könnyedén (32:26) győzték le a horvátokat.

 



Iváncsik Tamás szerint pokoli hangulat és kemény összecsapás vár vasárnap a magyar bajnokra (Fotó: Nagy Lajos)

 

– Azt az eredményt el kell fejelteni, de úgy gondolom jelenleg a mi csapatunk a jobb. A zágrábiak rengeteget fiatalítottak, és biztos vagyok benne, hogy néhány év múlva kiváló, a régi Zágrábhoz hasonló együttesük lesz – tette hozzá Iváncsik Tamás, aki egy kisebb sérülés miatt némi kényszerpihenőre kényszerült.

– Hátizom–húzódásom volt, kicsit szenvedtem vele, de már rendben vagyok. A Zaporozsje ellen csak perceket vállalhattam, de most már újra száz százalékosan állok a csapat rendelkezésére.A szélső – aki korábban felmentését kérte a válogatottság alól – a nemzeti csapattal kapcsolatban, kérdésünkre elmondta, egyelőre nincs semmilyen változás a helyzetében. A válogatott november 2-án a spanyolokkal játszik edzőmeccset.A CO Zagreb–MKB-MVM Veszprém mérkőzés vasárnap 18 órakor kezdődik. 

A Löwen és a Celje tudott győzni

Két mérkőzést már lejátszottak a BL A csoportjának harmadik köréből. A német Löwen otthonában simán verte a szentpéterváriakat (31:17), a Celje pedig Ukrajnában fektette két vállra (29:32) a Zaporozsjét. A Veszprém hibátlan mérleggel, csoportelsőként utazik ma Zágrábba. A bakonyiakt több mint ezer drukker kíséri el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!