Sport

2013.11.25. 12:15

A Mezőkövesdet fogadja a Veszprém

Idei két utolsó Bajnokok Ligája mérkőzése között a honi pontvadászatban lép pályára a veszprémi férfi kézilabdacsapat. Carlos Ortega tanítványai kedden este a Mezőkövesdet fogadják. Lesz mit gyakorolni és bizonyítani.

Horváth Gábor

Talán először mutatott igazán visszafogott teljesítményt az MKB -MVM Veszprém KC ebben a szezonban, A bakonyiak szombaton majdnem pontot/pontokat veszítettek a jóval gyengébb, ám igen agilis Celje ellen. Az egygólos siker szerencsés volt, rögtön meg is kondultak a vészharangok, ami egyfelől furcsa, másrészt nagyon is érthető.

A Veszprém az egyetlen hibátlan csapat a BL bombaerős mezőnyében, és nem lehet elvárni, hogy minden ellenfelén gyorsvonati sebességgel száguldjon át. Ugyanakkor a bakonyi klubnál a legmagasabb célokat tűzték ki, így a kiváló játék, a tudás teljes kiaknázása és kimutatása, valamint az egyes kézilabdázók maximális alázata és odaadása iránti igény teljesen természetes.

Iváncsik Tamás (piros mezben) is elismerte: a hajrában szerencséjük volt a celjeiek ellen (Fotó: Penovác Károly)

 

A szlovének elleni mérkőzést követően Ortega mester őszintén, kritikusan nyilatkozott. A spanyol szakember elismerte, az első negyedóra, 20 perc után rengeteg problémájuk akadt támadásban és védekezésben egyaránt. A hiányosságokat természetesen nem lehet mint a kapitány, Nagy László sérülésére fogni.

- Nagyon készültünk, tudtuk, hogy a Celje jól felkészített, fiatal társaság, nekünk pedig Nagy László hiánya miatt némileg át kell alakítani a játékunkat. A második félidőben kicsit bennmaradtunk az öltözőben, a támadásaink nem voltak hatékonyak, a védekezésünk legyengült. A végén a szerencse is kellett a sikerhez - nyilatkozta a 27:26-os eredménnyel végződött mérkőzést követően Iváncsik Tamás, a veszprémiek jobbszélsője. Hozzátette: a vendégek taktikája remek volt, további sok sikert kíván nekik, ami pedig sajátjait illeti, szeretnék a hibákat kijavítva idei utolsó BL találkozójukat is megnyerni.

A bajnoki címvédőnek a héten két hazai meccs áll rendelkezésére, hogy bizonyítson és megnyugtassa a jövő tavaszra BL finálét álmodó szimpatizánsait. Az MKB- MVM kedden 18 órától a Mezőkövesdet fogadja, szombaton pedig az orosz Szentpétervárt látja vendégül.

 

Három pont az előnyük az élen

Mint említettük, a Veszprém ez egyetlen hibátlan a Bajnokok Ligája csoportkörében. Még négy forduló van hátra, ebből egyet rendeznek ebben a naptári évben, a többit jövő februárban. A hatodik kör eredményei az A csoportban: St. Petersburg (orosz)- Zaporozsje (ukrán) 18:24, CO Zagreb (horvát) -RN Löwen (német) 24:28, MKB- MVM Veszprém -Celje PL (szlovén) 27:26. Állás: 1. Veszprém 12 pont, 2. Löwen 9, 3. Zaporozsje 7, 4. Celje 4, 5. Zagreb 4, 6. St. Petersburg 0.




Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!