Sport

2013.11.08. 11:00

Még nem veszítettek pontot

A másodosztályú labdarúgó bajnokságban a tizenharmadik forduló egyik érdekes rangadójának az FC Ajka a szereplője. A másik résztvevő a tabella második helyén áll Dunaújváros lesz.

Novothny Ottó

Az ajkaiak két hazai mérkőzésüket úgy nyerték meg, hogy öt gólt rúgtak és egyet sem kaptak. Természetesen a teljesítmény mellé járt a hat pont is

- Utólag a statisztikában csak a számok szerepelnek majd a két meccsről, mi pedig tudjuk, hogy a kötelező győzelmek megszerzése a legnehezebb - kezdte Mihalecz István az FC Ajka mestere. - Szerencsére a hétvégén ezzel az elvárással nem kell már megküzdenünk: a Dunaújváros hazai pályán még pontot sem veszített.

- Ellenfelük minden szempontból kiemelkedik a mezőnyből.

- Tele van a keret volt NB I-es játékosokkal és a költségvetésük is jónak mondható. Számunkra egyetlen dolog a fontos, hogy van minimum négy olyan labdarúgójuk, aki képes egyéni villanásokkal eldönteni a csata kimenetelét. Ilyen körülmények között egyértelműen sikernek mondható, hogy pontot, pláne pontokat szerzünk. Vagyis hatalmas meglepetést okozunk.

Az ajkaiak Mihalecz István edző irányításával legutóbbi két mérkőzésükön hat pontot szereztek (Fotó: Zwicker Tamás)


- Mi kell ahhoz, hogy ez a vágyuk teljesüljön?

- A jelenlegi nyugalmas állapot nyilvánvalóan csak az első vereségig tart. Kíváncsi vagyok, hogy mekkora lesz a csapatban az elszántság és mennyire tudnak a srácok koncentrálni. Fogalmazhatnék úgy is: számomra most dől el, hogy ki az igazán profi gondolkodású játékos. A kérdésére válaszolva: le kell zárnunk a területet a gyors játékosok előtt, zártan kell védekeznünk. Emellett egresszívan le kell támadnunk minél feljebb az ellenfelet, hogy a megszerzett labdákkal azonnal tudjunk kontrázni. Biztos vagyok abban, hogy három, négy gólszerzési lehetőségünk lesz, a kérdés az: ezek közül mennyit tudunk kihasználni.

- Hosszú idő után mindenki a fedélzeten lehet.

Pákai Gergő már a múlt héten is játszott hosszú kihagyás után, Mihalecz Péter pedig a kispadon ült. Vagyis Dunaújvárosban sérültek és eltiltottak nélkül tudunk harcba indulni, remélem, hogy boldogan utazhatunk majd haza.

 

 

Tavaly nem találkozott a két csapat

A Dunaújváros az egyik legizgalmasabb osztályozó mérkőzésen került az egy csoportos NB II-be. Hazai pályán 1:1-et játszott a Sopronnal, majd idegenben 1:0-ra nyert. Ezt megelőzően 2011/2012-es pontvadászatban viszont megküzdött egymással az ajkai és az újvárosi klub. Ajkán hatalmas verést kaptak a Duna mentiek: a 7:0-ás eredményből Mihalecz Péter három gólt vállalt, Szalai Roland, Szabó Levente, Vittman Ádám rúgták a többit, míg egy öngól is volt. Tavasszal viszont a Dunaújváros visszavágott, 1:0-ra győzött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!