Sport

2013.12.14. 17:18

Férfi kézilabda NB I - Vereség az évzárón

Balatonfüred - Sok hibával játszott, de becsületesen küzdött a Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézilabda együttese a listavezető Pick Szeged ellen (28:20).

Napló sport

BKSE-Pick Szeged

20:28 (10:16)

Balatonfüred, 600 néző. V.: Bonifert, Oláh. Balatonfüredi KSE: SZÉKELY _ Tombor, Juhász, BÁNHIDI 4, Vasvári, SZÖLLŐSI 6, Pásztor 1. Csere: Zdolik 2, Kovács, Bujtár, Németh B. 2, Faluvégi 1, Grigoriev, Lelkes, Bóka 3, Kemény 1. Edző: Sótonyi László. Pick Szeged: MIKLER _ Kekezovics 2, ILYÉS 4, MINDEGIA 4, Zubai 1, BALOGH 6, PARRONDO 4. Csere: TATAI (kapus), Vadkerti 1, Blazsevics, Vranjes 1, Larholm 4 (2), Ancsin, Sulc. Edző: Juan Carlos Pastor.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 1/0, ill. 4/2.

Füredi szempontból pocsékul kezdődött a listavezető elleni találkozó, hiszen rögvest az első percben Juhász megsérült, ujjficam miatt kiállni kényszerült és később kiderült, hogy nem is tudta folytatni a játékot. Az első gólra közel négy percet kellett várni, Balogh vette be Székely kapuját. Németh B. válaszolt, majd szép akció végén Zdolik szerezte meg övéinek a vezetést (2:1). Mindössze egyetlen percig élvezhette ezt a BKSE, mert Mindegia vezérletével gyorsan meglógott a Szeged (2:5). Hazai időkérés után Pásztor szépített, de aztán újra megállt a balatoniak tudománya. A fiatal házigazdák játéka meglehetősen akadozott, statikusan, körülményesen támadtak, ráadásul sok apró hiba csúszott közbe, így a Szeged gyorsan és gond nélkül növelte a különbséget (3:7). A félidő derekáig állandósult a négy gólos különbség (6:10), majd a vendégek újabb jó szériájának köszönhetően tetemesre hízott a differencia (6:13). A játékrész hajrájában felváltva estek a gólok, így a Szeged nyugodtan mehetett a pihenőre.


Bánhidi Bence a fürediek egyik legeredményesebb játékosa volt (Fotó: Zwicker Tamás)

 

Bóka találata vezette fel a második félidőt, majd Ilyés bombázott a balatoni kapuba. Hiába került a BKSE kétszer is emberelőnybe, nem tudott vele élni a rengeteg technikai hiba miatt. A Szeged játéka is hullámzott ekkor, de a Füred sok lövést elszórt, míg a rivális a kapu előtt magabiztosabban teljesített. Székely mindent megtett, hogy a különbség ne nőjön, szép bravúrokat mutatott be (14:22). Szöllősi duplája, majd Bánhidi gólja után ismét belátható távolságra került a házigazda (17:23), azonban Ilyés két remek megmozdulása után újra elcsöndesedett a hazai publikum. Az utolsó percekben Bóka és Zdolik segítségével megint közelebb férkőzött a Füred, ám Mindegia és Balogh visszaállította a nyolc gólos előnyt (19:27) és ez a zárásra sem változott már.

A BKSE becsülettel küzdött, ám a fiatal társaság még sok technikai hibát vétett, így reális eredmény született a jobb erőkből álló Szeged ellen. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!