Sport

2013.12.26. 11:10

A tapolcai úszás minden évben nagyon népszerű

Címkék#Tapolca

Tapolca - Már szombaton elkezdődik a településen az év végi ünnepi sorozat, amelynek programjából természetesen idén sem maradhat ki a hagyományos úszás és futás.

Horváth Gábor

A tapolcai úszás minden évben nagyon népszerű

Korán kezdődik a szilveszteri mulatság Tapolcán: az évvégi ünnepi program december 29-én, vasárnap egy hagyományos disznóvágással rajtol. A Malom-tónál rendezendő esemény, amelynek házigazdája Szőke András lesz, számos szórakoztató programmal hívogatja a nagyérdeműt.

2013 utolsó napjainak kínálatából természetesen a sport sem maradhat ki. A településen már mindenki tudja, ha december 31., akkor mártózás a Malom-tóban. Az esztendő utolsó napján 11 órától immáron negyedik alkalommal rendeznek úszást a tapolcai természeti nevezetesség 17-18 Celsius fok állandó hőmérsékletű vizében. Az eseményre több mint hetvenen regisztráltak előzetesen. A mártózók közt idén is ott lesz Schirilla György, és a szervezők meghívták Kammerer Zoltán olimpiai és világbajnok kajakozót is a népszerű merülésre.

Az úszás előtt futóversenyen mérhetik össze karácsony utáni tudásukat a résztvevők. A négykilométeres távra egyéniben és (legfeljebb négy fővel) váltóban is lehet nevezni, a nyolc év alattiaknak egy tókört kell teljesíteniük. A megmérettetés délelőtt tíz órakor rajtol, jelentkezni kilenc órától lehet a helyszínen. A legjobbak ajándékot és oklevelet kapnak, emellett minden célba érkező szabadon válogathat a forralt bor tea zsíros kenyér hármas kínálatából.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!