Sport

2014.01.22. 17:01

Győzelemmel nyitott a Lombard

Lejátszotta első edzőmeccsét a téli felkészülési időszakban a Lombard Pápa NB I-es labdarúgó-csapata szerda délután. Tóth Bálint legénysége 1-0-ra győzött a Ferencváros II ellen hazai környezetben.

Mint ismert, a bakonyaljai fociklub – a vezetők megfogalmazása szerint átmenetileg – anyagi nehézségekkel küszködik, így a Lombard játékoskerete minden bizonnyal jelentős átalakuláson megy keresztül az NB I tavaszi idényének kezdetéig. Ennek fényében a felkészülés alatt a korábban tervezettnél jóval több próbajátékos fordul majd meg a csapatnál.

Tóth Bálint, a pápaiak vezetőedzője nem is titkolta, hogy a Ferencváros II ellen elsősorban a próbázók játékára kíváncsi. A rutinos tréner legénysége a Horváth – Nagy S., Koszó, Nagy T., Jagodics – Dóczi, Király, Bastajic, Tajthy, Baldauf – Eszlátyi összetételű kezdő tizeneggyel futott ki a Perutz Stadion műfüves pályájára a harmadosztályban szereplő FTC II ellen. Az első játékrész gólt és komoly helyzetet sem hozott.

A második félidőben már a Markek – Koszó, Struhar, Présinger, Németh M. – Orosz M., Tóth G., Kulcsár, Rodenbücher, Bastajic (Radics) – Puskás alkotta formációban futballoztak a hazaiak. A játékrész elején Kulcsár bal oldali szabadrúgását középen megcsúsztatta Orosz, majd Koszó Balázs közelről a hálóba továbbította a labdát. A folytatásban kis híján egy másik próbajátékos, Puskás Zoltán is a kapuba talált, azonban 12 méterről eleresztett lövését a felső lécre tornázta a vendégek kapusa.

 



A hátralévő időben akadt még néhány kisebb-nagyobb helyzet mindkét kapu előtt, ám a végeredmény már nem változott. Jelenleg öt labdarúgó (Jagodics Bence, Koszó Balázs, Kulcsár Kornél, Puskás Zoltán és a szerb Nebojsa Bastajic) szerepel próbajátékon a Lombardnál, ők szerdán természetesen mindannyian lehetőséget kaptak a bizonyításra.

Amint arról már a Naplóban olvashattak, Jagodics 20 éves belső védő, míg Bastajic 23 esztendős irányító középpályás. Koszó 25 éves jobb oldali védő, de középen is tud játszani. Kecskeméten nevelkedett, a KTE csapatával 2008-ban kivívta a feljutást az NB I-be, majd 2011-ben Magyar Kupát nyert az alföldi lila-fehérekkel. Ugyan sokáig alapembere volt a KTE-nek, a szakmai vezetés ősszel már nem számolt vele, így nem gördítenek akadályt a távozása elé. Kulcsár 22 éves, kaposvári nevelésű középpályás, aki 45 NB I-es meccsen lépett pályára a Rákócziban, majd a Haladáshoz került. Az U-19-es válogatottban is bemutatkozó futballista Szombathelyen nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, habár 14 bajnokin pályára lépett a Vas megyeieknél.

2013 őszén az NB II-es Zalaegerszeg alkalmazásában állt kölcsönjátékosként, a kék-fehéreknél 11 mérkőzésen 3 gólt szerzett. Kulcsárral kapcsolatban meg kell jegyezni, hogy bár rendkívül tehetséges futballistának tartják, eddigi pályafutását beárnyékolták a fegyelmezési, magatartásbeli problémái. Puskás 21 éves csatár, legutóbb az osztrák másodosztályú St. Pölten csapatában szerepelt. Mellettük a korábban a PELC U-21-es gárdájánál pallérozódó Baldauf Konrád és Radics Dávid is bizonyíthatja Tóth Bálintnak, hogy érdemes velük számolni az első csapatnál.

A Lombard Pápa szombaton ismét edzőmeccset játszik, az ellenfél a szlovák első ligás Spartak Trnava lesz Lipóton.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!