Sport

2014.01.05. 13:20

Orosz Márk is ott lesz a telki edzőtáborban

Pápa - Pintér Attila labdarúgó szövetségi kapitány hétfőn és kedden gyakorlást vezet meghívott csapatának.

Novothny Ottó

Telkiben találkoznak a legjobbak, így a magyar labdarúgó válogatott életében teljesen új fejezet kezdődik.

Pintér Attila csak olyan futballistákat hívott meg, akiket klubedzőjük javasolt.

A Lombard Pápa csatára, Orosz Márk is elutazott Telikbe, hogy részt vegyen a két napos összetartáson.

- Nagyon örültem, de mivel egyáltalán nem számítottam rá, persze meg is lepődtem - kezdte a pápaiak támadója, aki három találatot és két gólpasszt jegyzett az őszi szezonban. - Korábban az U16-os korosztályos válogatottban már játszottam edzőmérkőzésen, de ez egészen más történet lesz.

Orosz később Olaszországba szerződött, ahol utánpótlás csapatban, majd a harmadosztályban lépett pályára. Igaz, kevésalkalommal,éppen ezért költözött haza. Előbb Szegeden, aztán a Ferencváros színeiben játszott.

Orosz Márk (sárgában) a Lombard Pápa színeiben játszott jól (Fotó: Penovác Károly)

 

- Pápán remekül érzem magam és bízom benne, hogy hasonló tavasz vár ránk, mint amilyen őszt produkáltunk - folytatta a csatár. - Annyi lehet a különbség, hogy több gólt várok magamtól.

Márknak közel negyven első osztályú meccse van, ezeken négyszer volt eredményes.

- Természetesen minden labdarúgónak az a célja, hogy minél rangosabb bajnokságban és jobb csapatban lépjen pályára. Ezzel így vagyok én is, de persze azt sem bánnám, ha mindez külföldön történne meg velem. Ugyanakkor azt is szeretném kiharcolni, hogy a válogatottban biztos helyem legyen. Mindenképpen megpróbálom bizonyítani, hogy nem döntött rosszul Pintér Attila, amikor rám esett a választása. Ez a meghívó mindenképpen erőt ad a további munkához - mondta végül Orosz Márk.

A Lombard Pápa január 13-án kezdi meg a felkészülést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!