Sport

2014.01.02. 09:45

Elnökségi elvárások

Veszprém - Nem csak a játékoskeret és az edzői stáb változott az elmúlt időszakban a megyeszékhely férfi kézilabdázóinál, hanem az egyesület működése is átalakult.

Horváth Gábor

Az új elnökség idén komoly eredményeket vár a csapattól, és újabb erősítéseket ígér.

- A klubnál jelenleg modernizálás zajlik. A gazdasági társasággá való átalakulás révén az egyesület fegyelmezettebb gazdálkodásra lesz képes, jobban tud figyelni a kiadásokra és a bevételekre. Profibbá válik a szemlélet. Ez az átalakulás már többé-kevésbé lezajlott - nyilatkozta a Naplónak az előző idény végén, júniusban Kálomista Gábor társelnök, akit a 2013-as esztendő végén is megkerestünk.

- Jó úton a haladunk - reagált érdeklődésünkre az ismert filmes producer, az MKB-MVM Veszprém KC társelnöke. - Akadt egy nem várt eredmény Szegeden, de összességében elégedettek vagyunk. Az előző szezon volt az ismerkedés időszaka, most már komoly eredményeket vár az elnökség. Örülünk, hogy a finanszírozás erre az idényre megoldott, az MKB mellett az MVM is névadó támogatónk lett - fogalmazott Kálomista Gábor, aki megjegyezte: nincsenek eget rengető változások, a csapatot működtető Zrt. létrehozásával egyszerűen modernebb, tervezhetőbb, átláthatóbb a gazdálkodás. A Zrt. foglalkoztatja a játékosokat és a társaság igazol újakat is.

A veszprémi férfi kézilabda együttes a klub társelnöke szerint jó úton halad, illetve a közeljövőben tovább erősíti játékoskeretét (Fotó: Penovác Károly)

 

A társelnököt a 2014-es erősítésekről is kérdeztük. - Természetesen vannak terveink. Nem titok, hogy Christian Zeitz érkezik a következő idényre, rajta kívül még két poszton várható komoly erősítés - mondta, hozzátéve: ha a tárgyalások sikerrel járnak, bejelentik az igazolásokat.

A közelgő Európa-bajnoksággal kapcsolatban Kálomista Gábor megjegyezte: bízik a magyar válogatott jó szereplésében.

- A csoportból véleményem szerint továbbjutunk, a többi már azon múlik, mennyire tudunk koncentrálni és persze azon, hogy milyen ellenfeleket tartogat számunkra a folytatás. Úgy gondolom, ezen a világversenyen képesek vagyunk saját kezünkbe venni a sorsunkat.

 

Új szervezet, új a vezetőség is

Az MKB Veszprém Kézilabda Zrt. az előző szezon kezdetétől működteti a bakonyi klubot, amelynek társadalmi elnöke 2013 májusáig Hunyadfalvi Ákos volt. Az ő lemondása után a tagok egyhangúlag Fonyó Károly korábbi társelnököt választották meg elnöknek. Az új elnökség egyébként még 2012 nyarán állt össze. Kálomista Gábor most társelnökként, a klubot alapítása óta irányító Hajnal Csaba pedig sportigazgatóként tevékenykedik. Az új névszponzorral, az MVM Magyar Villamosművek Zrt.-vel (még 2013 nyarának elején) kötött megállapodást hivatalosan ősszel jelentették be, a sajtótájékoztatón Fonyó Károly elmondta: az MKB-MVM Veszprém KC tervezett költségvetése 1.1-1.2 milliárd forint.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!