Sport

2014.01.29. 11:00

Európa Liga résztvevővel játszanak az ajkaiak

Ajka - Nem akármilyen ellenféllel szemben kezdi meg az idei felkészülési mérkőzések sorát az FC Ajka labdarúgó csapata. Az együttes csütörtökön Szlovéniában lép majd pályára.

Novothny Ottó

A lendvai összecsapáson az az NK Maribor lesz a riválisa az ajkaiaknak, amely hamarosan a spanyol Sevilla elleni nyolcaddöntőre készül a labdarúgó Európa Ligában. Meg persze az is közelmúltbeli emlék, ahogy a Videotont kiütötte a nemzetközi kupában a továbbjutástól a szlovén klub.

- Nem akartunk még tesztmérkőzést játszani, de jött ez a visszautasíthatatlan felkérés - mondta Mihalecz István az ajkaiak mestere. - Azt gondoltam, hogy a csapat együtt maradt, nem kell túlzásba vinni az edzőmérkőzéseket, de biztos vagyok benne, hogy a Maribor ellen óriási élmény lesz mindenkinek pályára lépni.

A szlovének keretében több válogatott játékos is helyet kap, de vannak brazil idegenlégiósok és a fiatal Zahovics, akit az egyik legnagyobb tehetségnek tartanak Szlovéniában.

Az FC Ajka a győri teremtornan szerzett bronzérem után, ezúttal Lendván lép pályára az EL résztvevő NK Maribor lesz az ellenfele (Fotó: Györkös József)

- Most saját tapasztalataink alapján szembesülhetünk azzal, hogy milyen az európai fociszint. Ez lesz az idei első nagy pályás meccsünk és megengedjük magunknak azt a luxust, hogy kicsit rákészülünk a Maribor játékára. Természetesen még ezzel együtt sem bízunk abban, hogy több góllal tudunk nyerni...

A szlovének hazájukban vezetik az első osztályú tabellát, két pont az előnyük a második helyezett Luka Koper előtt. Érdekesség, hogy a Szombathelyi Haladást 5:0-al intézték el, míg a hétvégén a négy gólt rúgtak és egyet sem kaptak a Beltinci ellen. A szlovének egyébként valamennyi tesztmeccsükön házigazdaként fogadják riválisaikat.

- Csütörtökön délben kezdődik a mérkőzés a határmenti Lendván. Nagyon remélem, hogy élménydús kilencven perc áll előttünk és lökést ad a további munkához ez a találkozó - mondta végül Mihalecz István.

 

Válogatottak és idegenlégiósok

A szlovéneknál játszik a brazil támadó Tavares, aki korábban hazájában a Gremio együttesében rúgta a labdát. Mendy szintén támadó, a francia csatár hazáján kívül Romániában is idegenlégióskodott már. Bordignon szintén Brazíliából érkezett, a River Platéban is rúgta már a labdát a védő. Handanovics, Mejacs, Rajcsevics, Suler, Cvijanovics, Mertelj, pedig kivétel nélkül bemutatkozott már a szlovén felnőtt válogatottban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!