Sport

2014.02.09. 10:40

Ünnepélyes sportgála Tapolcán

Tapolca - Ahogyan azt a résztvevők már megszokhatták, idén is fantasztikus körülmények között, igazi ünnepi körítés mellett köszöntötték és díjazták a város sportolóit.

Horváth Gábor

 

Gyerekeket és felnőtteket, versenyzőket és edzőket, profi és amatőr sportolókat ünnepeltek péntek este a hagyományos tapolcai sportgálán.

A Csermák József Rendezvénycsarnok teljes pompában, ünnepi díszben, nagy színpaddal várta a résztvevőket és a díjazottak hozzátartozóit. A kitüntetések ezúttal is több kategóriában találtak gazdákra. A 2013-ban kiemelkedő eredményeket elért versenyzőket színpadra szólították, miután sikereikről, emlékezetes pillanataikról egy-egy kisfilmet vetítettek az emelvény melletti nagyméretű vászonokra. A legjobbak oklevelet és kupát kaptak.

Az év tapolcai sportolója az elmúlt nyáron a magyar párbajtőr válogatott tagjaként világbajnoki aranyérmet szerzett Rédli András lett.

A testnevelők közül Bertók Katalin. az utánpótlásedzők kategóriájában Horváthné Szalay Gyöngyi, a felnőtt szakvezetőknél pedig Borosné Eitner Kinga vehetett át kitüntetést.

Színpadra állhatott az Sz-L Bau Balaton Vívóklub magyar bajnok párbajtőrcsapata (Rédli András, Hanczvikkel Márk, File Mátyás, Siklósi Gergely) is, amely első vidéki együttesként szerzett decemberben aranyérmet.

Az est díszvendége az eddig öt olimpián szereplő, még most is aktív, háromszoros ötkarikás aranyérmes kajakozó Kammerer Zoltán volt.

A díjátadót különleges programok, bemutatók színesítették.

A gála vacsorával folytatódott, majd hajnalig tartó, fergeteges hangulatú bállal zárult.

A 2014-es tapolcai sportgála díjazottjai:

Bodó Levente, Bodó Annamária, Orsós Szilvia, Mráz Tamás, Németh Lajos, Kranabet Regő, Cséri Soma, Kovács Dániel

Siffer Klaudia, Siklósi Gergely, Felker Adrienn, Juhász Judit, Buzás Bertalan, Érseki Tamara, Molnár Dániel, Kalácska Botond

Rédli András, Hanczvikkel Márk, Molnár Zoltán, Vajda Zsolt

kiváló testnevelő iskolai-, és diáksport kategóriában: Bertók Katalin

kiváló edző élsport-utánpótlás kategóriában: Horváthné Szalay Gyöngyi

kiváló edző élsport-felnőtt kategóriában: Borosné Eitner Kinga

Gyarmati Renáta, Bárány Nóra, Győrffy-Villám Zsombor, Acro Dance S.E. Tigrisek formáció (Bogdán Lívia, Borsos Bianka, Czyntula Dóra, Házi Csenge, Mészáros Evelin, Pető Réka, Pontyos Fanni, edzőjük Cseh Diána), Senior Női Kézilabdás Hölgyek (Antal Edit, Cserépné Nagy Mariann, Dobai Kálmánné, Dombóvári Katalin, Gombor Éva, Johnné Sallai Ibolya, Juhász Tímea, Kanalas Gabriella, Lisztóczki Mária, Megyeri Jánosné, Piros Zita, Szeginé Balogh Emília, Tóth Lászlóné, Wágner Edit)

Edzőik: Borosné Eitner Kinga és Horváthné Szalay Gyöngyi

Játékvezetői Bizottság díja: Keszthelyi Tamás

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!