Sport

2014.06.30. 11:30

Ezüst érmesek a zánkaiak

Zánka - Kiváló teljesítménnyel ezüstérmet szerzett a zánkai Bozzay Pál Általános Iskola labdarúgócsapata a kis iskolák országos diákolimpiai döntőjében. A debreceni finálé több érdekességet hozott: a nagykanizsaiakat kizárták, a zánkaiak pedig zánkai üdülést nyertek.

Horváth Gábor

Veszprém megyét kispályás labdarúgásban idén a Bozzay Pál iskola képviselte az úgynevezett kis iskolák (200 fő tanulólétszám alatti) országos diákolimpiai döntőjében. A zánkaiak Ajkán szerzett megyebajnoki címükkel érdemelték ki a debreceni szereplést és a hajdúsági városban be is bizonyították, hogy egyáltalán nem érdemtelenül.

- A négy napos viadalon 17 megyei győztes mérte össze erejét, a régi Loki pályán. Már az is felemelő érzés volt, hogy a résztvevők a Református Nagytemplom előtti téren tették le az olimpiai esküt. Aztán következtek az izgalmakban bővelkedő meccsek - számolt be az eseményekről Horváth Lajos iskolaigazgató, akitől az eredményekkel kapcsolatban megtudtuk: a zánkaiak a Nógrád megyei Ecseg elleni döntetlennel kezdtek, majd nagy csatában legyőzték az Átány (Heves megye) csapatát. A folytatásban jött egy sima siker, 8:0 a Fejér megyei Déggel szemben. A következő győztes meccs már a legjobb négy közé jutást jelentette: a bozzaysok a Vas megyei Nádasdot fektették két vállra.

A Nagykanizsa elleni elődöntőt nagy csatában elveszítette, a Nyárlőrinccel szembeni bronzmeccset viszont megnyerte a zánkai együttes, amely ennek ellenére végül ezüstérmet kapott. Történt ugyanis, hogy a nagykanizsaiakat kizárták, mert kiderült, hogy több játékost is jogosulatlanul szerepeltettek. A döntőt le sem játszották, Balatonszemes lett az aranyérmes, Zánka a második.

Az ezüstérmes kispályás focicsapat, balról: Kereszturi László testnevelő tanár, Magyar Richárd, Szücs Olivér, Tóth Dávid, Páli Ábel, Gaál Levente, Sárffi Áron, fekszik: Kamondi Péter (Fotó: Bozzay iskola)

 

A Kereszturi László testnevelő vezette zánkaiak az ezüstérem mellett egy különdíjat is elhoztak, a torna legjobb kapusának Kamondi Pétert választották meg.

A bozzaysok az első három helyezettnek járó zánkai táborozást sportszerűen és nagyon figyelmesen felajánlották a negyedikként végzett nádasdiaknak.

Visszatérve a kizárásra, az ügy komoly rosszallást váltott ki a résztvevőkből, ami egyáltalán nem csoda. Többen feltették a magyarázatra váró kérdéseket. Egyáltalán hogyan fordulhat elő ilyesmi? A rendezők miért az utolsó pillanatban észlelték a hibát? Milyen érzés lehetett a kizárás azoknak a kanizsai diákoknak, akik jogosan léptek pályára? Az utóbbi kérdés már a költői kategóriába tartozik...

A zánkaiak ettől függetlenül nagyon büszkék lehetnek debreceni eredményükre. Horváth Lajos hozzátette: eredményes évet zárt az iskola, hiszen a focicsapat mellett a Szabó Benjámin, Sári Ferenc, Szücs Olivér, Györffy Bálint összetételű csapatuk sakkban megnyerte a megyei diákolimpiát, a 4x100 m-es fiúváltó (Gaál Levente, Mihalkó Benjamin, Szücs Olivér, Magyar Richárd) pedig ezüstérmet szerzett az atlétika megyei döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!